Šokio spektaklis „(g)round zero“: mes visi turime galių | Kas vyksta Kaune

Šokio spektaklis „(g)round zero“: mes visi turime galių

Nuotr. A. Bulotos

Tarptautinio pripažinimo sulaukę, du skirtingų šokio stilių – šiuolaikinio ir gatvės – profesonalai Marius Pinigis ir Marius Paplauskas suvienija jėgas bendram projektui.

Vasario 8 d. Kauno Nacionaliniame dramos teatre duetas pristatys herojišką šokio spektaklį „(g)round zero”.

Vaikystės herojai

„Rokis“, „Terminatorius“, „Gelbėtojai“, „Mirtina kova“, Briusas Lee, Muhammadas Ali, Michaelas Jacksonas, Jimmas Hedriksas, „Backstreet Boys“ ir „All4one“ – šie ir daugelis kitų filmų, jų personžų, muzikos atlikėjų, grupių ir aktorių yra M. Paplausko ir M. Pinigio įkvėpimo šaltinis. Todėl „(g)round zero“ nėra tik dviejų skirtingų šokėjų sąjunga. Tai taip pat duoklė jų vaikystei ir to meto herojams. Tai duoklė jų laisvei ir drąsai, tam, kad fantazija išliktų.

Iššūkis kūrybai ir sau

Seniai vienas kitą pažįstantys menininkai jau kurį laiką jaučia norą peržengti savo stiliaus ribas, todėl nusprendė bendradarbiaudami išbandyti vienas kito kūrybines galimybes.

Kurti spektaklį drauge šokėjus įkvėpė ne tik judviejų draugystė, bet ir sukaupta įvairi sceninė patirtis ir noras kelti sau naujus iššūkius: „Su Mariumi susitikimo tuo metu, kai abu norėjome kokių nors pokyčių gyvenime. Buvome pavargę nuo nuolatinio skubėjimo, išdalindavome save kitiems ir nebelikdavo laiko scenoje skirto sau“ –pasakoja M. Pinigis.

Nors šie du šokėjai pirmą kartą susitiks scenoje kaip duetas, kritikos nebijo ir džiaugiasi savo kūrybinio proceso eiga: „Norėjome sukurti gražų, techniškai išpildytą spektaklį, tačiau taip pat norėjome išlaisvinti savyje gyvenančius vidinius vaikus, pažvelgti į procesą žaismingai ir skirtingų įvaizdžių pagalba iškelti kovos su savimi idėja. To linkime ir žiūrovams: atvykti į spektaklį nesitikint gilaus sceninio akto, o tiesiog atsipalaiduoti, nebijoti išlaisvinti savo vaizduotės ir panirti į kūrybine kelionę kartu su mumis“.

„(g)round zero” reikšmė

Spektaklio pavadinimas – militaristinis terminas, reiškiantis „sunaikinti iki pagrindų”, tačiau šokėjai nesiekia tokios potekstės ir pavadinimą labiau sieja su rizikos faktoriumi „viskas arba nieko”. Pavadinime subtiliai įsipynusi ir dar viena reikšmė – „round zero” – apskritas nulis. „Ši paslėpta mintis išreiškia idėją, kad mes tuščioje, lygioje vietoje (sudėtingomis jauniems kūrėjams Kaune sąlygomis) savarankiškai dirbsime iš visų jėgų ir bandysime įrodyti, kad kurti galima ir čia”, – teigia M. Pinigis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA