Kauno fotografijos galerijoje vyks susitikimas su amerikiečių fotografu S. Lavalette | Kas vyksta Kaune

Kauno fotografijos galerijoje vyks susitikimas su amerikiečių fotografu S. Lavalette

S. Lavalette nuotr.

Į Lietuvą atvyksta amerikiečių jaunosios kartos fotografas Shane Lavalette.

Pagal Kauno fotografijos galerijos meno rezidencijos programą viešėjęs Lietuvoje dar 2014 m., šįkart menininkas pristato tęstinės veiklos rezultatą: parodą „One Sun, One Shadow” bei šio kūrybinio projekto albumą. Susitikimas su menininku vyks šį šeštadienį, vasario 4 d. 16 val. Kauno fotografijos galerijoje.

Shane Lavalette taip pat yra nepriklausomas fotografijos albumų leidėjas, fotografijos organizacijos, remiančios menininkus, „Light Work” direktorius.

Fotografo darbai rodyti didžiuosiuose pasaulio miestuose, jo nuotraukos įtrauktos į privačias ir viešas kolekcijas, o kūryba įvertinta žiniasklaidos atstovų, tokių kaip „CNN”, „Time”, „New York Times”, „Telegraph” ir t.t. Šiuo metu menininkas dirba ir gyvena Niujorke.

Naujausiame savo darbe „One Sun, One Shadow” fotografas nagrinėja turtingą JAV pietinių valstijų muzikos pasaulio istoriją, nuklysdamas nuo tradicinio dokumentavimo įvaizdžio į labiau poetišką bei metaforišką.

Serijoje pastebima muzikos atmosferos refleksija per kraštovaizdžio ir portretų vaizdus. S. Lavalette svarbu atskleisti ryšį tarp tradicinės muzikos, tokios kaip senasis bliuzas, gospelas ir pan., ir šiuolaikinio peizažo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA