Įtariamasis seksualiai prievartavęs nepilnamečius suimtas mėnesiui | Kas vyksta Kaune

Įtariamasis seksualiai prievartavęs nepilnamečius suimtas mėnesiui

BNS 2017/02/01 14:22
Asociatyvi/Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno apylinkės teismas trečiadienį mėnesiui leido suimti įtariamąjį seksualiai prievartavus nepilnamečius, BNS pranešė teismo atstovė Vaida Bytautė.

Šiuo metu jam yra pateikti įtarimai dėl keturių vaikų seksualinio prievartavimo.

„Teismas, skirdamas jaunuoliui suėmimą, atsižvelgė į tai, kad šiuo metu atlikti tik pradiniai ikiteisminio tyrimo veiksmai. Kadangi beveik visi nukentėjusieji yra nepilnamečiai, numatyta juos apklausti pas ikiteisminio tyrimo teisėją. Be to, siekiama nustatyti ir kitus, galimai nuo įtariamojo nukentėjusius asmenis. Taip pat reikalinga įvertinti įtariamojo sveikatos būklę“, – rašoma teismo pranešime.
Prokuroras prašė jaunuolį suimti dviem mėnesiams.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Kauno teisėsauga antradienį paskelbė atliekanti tyrimą dėl seksualiai išnaudojamų nepilnamečių ir mažamečių vaikų. Ikiteisminis tyrimas dėl nepilnamečių seksualinio prievartavimo pradėtas pirmadienį gavus pranešimą. Tos pat dienos vakare pareigūnai sulaikė įtariamąjį.

Naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, suimtas 17-metis Vilijampolės socialinės globos namų auklėtinis.

„Žinia apie galimą prievartą mus visus itin šokiravo. Įstaigai vadovauju metus, tačiau negirdėjau, kad ir iki mano atėjimo joje kas nors būtų patyręs lytinę prievartą“, – portalui sakė Vilijampolės socialinių globos namų direktorė Zita Verbavičienė.

Kaip portalas „Kas vyksta Kaune” rašė anksčiau, pirmadienį informuota, kad Kaune gautas pranešimas apie galimai seksualiai išnaudotus mažamečius. Trečiadienį LRT radijui generalinis policijos komisaras Linas Pernavas sakė, kad apklausti reikėjo penkis nukentėjusiuosius.

Antradienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas teigė, kad pranešimas pasitvirtino ir buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalies – kurioje minimas seksualinis nepilnamečių išnaudojimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA