Paskelbta, kur saugiausia gyventi Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Paskelbta, kur saugiausia gyventi Kauno rajone

krs.lt nuotr.

Susumavus konkurso „Saugiausia Kauno rajono seniūnija“ rezultatus, saugiausiomis pripažintos Neveronių (99 balai), Domeikavos (95) ir Rokų (91) seniūnijos.

Antradienį nugalėtojai buvo pagerbti Garliavoje, Kauno rajono savivaldybės bibliotekoje vykusiame Kauno rajono policijos ataskaitiniame susirinkime.

Toliau saugiausiųjų eilėje išsirikiavo Babtų (64), Raudondvario (61), Taurakiemio (59) seniūnijos.

Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Aleksejus Chraminas pasakojo, kad komisija seniūnijas vertino remdamasi šešiais kriterijais. Pirmiausia buvo atsižvelgta į bendruomenės aktyvumą: kiek joje yra policijos rėmėjų, saugios kaimynystės grupių, kaip bendruomenė organizuoja prevencinius, švietėjiškus renginius ir pristato savo veiklą viešojoje erdvėje.

Kauno rajone veikia jau daugiau kaip 180 saugios kaimynystės grupių, daugiausia jų – Garliavoje, Domeikavoje, Ramučiuose.

Komisija apklausė gyventojus ir virtualioje erdvėje – internete buvo užduotas klausimas „Ar jaučiatės saugūs savo seniūnijoje?“ ir paskelbtas balsavimas. Į šį klausimą teigiamai atsakė beveik 60 proc. Batniavos seniūnijos gyventojų. Aktyvūs buvo ir Garliavos, Kulautuvos bei Garliavos apylinkių gyventojai.

„Saugumas yra ne tik policijos, bet ir savivaldybės, visos bendruomenės reikalas“, – pabrėžė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, įteikdamas pinigines premijas saugiausių seniūnijų atstovams.

A.Chraminas pasidžiaugė prevencinėmis priemonėmis ir nuolatiniu Kauno rajono vadovų dėmesiu saugumo klausimams. Pernai Kauno rajono savivaldybė skyrė lėšų, už kurias buvo nupirktas naujas kelių policijos automobilis ir šiuolaikinė greičio matavimo technika. Nemažai saugumo priemonių buvo įdiegta Garliavos, Kulautuvos, Kačerginės, Batniavos ir kitose seniūnijose.

Pernai Kauno rajono savivaldybė kartu su policija vienišiems, atokiose vietovėse gyvenantiems senjorams dalijo pagalbos pultelius. „Džiaugiuosi, kad kol kas nė vieno jų nereikėjo panaudoti“, – kalbėjo A. Chraminas.
Policijos viršininkas pastebėjo, kad pernai Kauno rajono keliuose žuvo 6 žmonės, o 2015 jų buvo net 14.

Mažėja ir plėšimų: 2014 m. jų buvo 23, 2015 m. – 8, 2016 m. – 8. Vagysčių statistikos kreivė taip pat leidžiasi žemyn: 2014 m. jų buvo 884, 2015 m. – 630, 2016 m. – 409.

Bene labiausiai liūdina smurtas artimoje aplinkoje. 2014 m. Kauno rajone buvo užfiksuoti 805, 2015 m. – 1303, o 2016 m. – net 1568 atvejai.

Policija vis daugiau dėmesio skiria narkotikų vartojimo prevencijai. Pernai anonimiškai patikrinta nemažai Kauno rajono mokyklų, o duomenys perduoti jų vadovams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA