Laukta nelaimė daugiabutyje: kaimynai jau prieš tris dienas bijojo, kad bus gaisras | Kas vyksta Kaune

Laukta nelaimė daugiabutyje: kaimynai jau prieš tris dienas bijojo, kad bus gaisras

Kas vyksta Kaune nuotr.

Vėlyvą antradienio vakarą Kauno ugniagesiai skubėjo gesinti daugiabutyje kilusio gaisro. Kol atvyko gelbėtojai, atvira liepsna spėjo išplisti per visą butą.

Bendrajame pagalbos centre pranešimas apie gaisrą daugiabutyje gautas 22:05 val. Pranešta, kad Kauno mieste, Chemijos g. 7 dega butas 5-ame aukšte. Į įvykio vietą išsiųstos Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos sustiprintos pajėgos.

Atvykę ugniagesiai pamatė atvira liepsna degantį butą viršutiniame namo aukšte. Apžiūrėjus įvykio vietą, nuspręsta į butą patekti per laiptinę ir iš vidaus vykdyti gesinimo darbus. Iš buto ugniagesiai skubiai išvedė jame buvusią senyvo amžiaus moterį, kuri buvo sąmoninga. Ji perduota greitosios medicinos pagalbos medikams, kurie suteikę pirmąją pagalbą ir maždaug 80-ies metų moterį išvežė į Kauno klinikas.

Ugniagesiai praneša, jog gaisro metu išdegė viduje buvę namų apyvokos daiktai, vandeniu sulieti baldai, stipriai aprūko buto sienos ir lubos. Taip pat vandeniu sulietas žemiau esantis butas butas 4 aukšte.

Iš daugiabučio teko evakuoti dalį gyventojų. Lauke stebintys gaisro likvidavimo darbus svarstė, nuo ko galėjo įsiplieksti ugnis. Kaimynai teigia girdėję sprogimą. Kol kas neaišku, kokia įvykusio gaisro priežastis, bet namo gyventojai net neabejoja, kad gaisrą galėjo nulemti daugelį aplinkinių gyventojų bauginanti moteris.

Gaisras sutraukė didelį aplinkinių namų gyventojų dėmesį, tad nuo akylai gaisro gesinimo operaciją stebinčių vietos gyventojų teko apsitverti įspėjamąja „stop“ juosta.

Į gretimą butą pas mamą atskubėjęs kaunietis teigė, kad ne kartą gyventojai dėl moters elgesio kreipėsi į policiją, tačiau pareigūnai niekuo padėti negalėjo. Kaimynai teigia, kad moteris dažnai vartodavo alkoholinius gėrimus, butas virtęs kone landyne. Ne kartą gyventojai moters buvo apšaukti.

Šalia gyvenanti kaunietė prieš kelias dienas sūnui pasiskundė, kad reikia ką nors daryti, kol nekilo koks gaisras. Jos žodžiai buvo pranašiški. Istoriją papasakojęs kaunietis teigia, kad galbūt nors per spaudą pavyks atkreipti dėmesį į savimi negalinčia pasirūpinti ir grėsmę kaimynams keliančia moterimi: „Juk kažkaip šią problemą galima išspręsti?“, – moters kaimynyste nesidžiaugiantis retoriškai klausė kaunietis, kuris bent jau šį vakarą gali jaustis ramiai dėl savo mamos sveikatos ir gyvybės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA