Atsisveikinimas su mirtinai sumuštu keturmečiu: į paskutinę kelionę palydi ir darželio draugai | Kas vyksta Kaune

Atsisveikinimas su mirtinai sumuštu keturmečiu: į paskutinę kelionę palydi ir darželio draugai

delfi.lt 2017/01/31 14:12
DELFI nuotr.

„Mūsų širdys paskendo kraujuose“, – braukdama ašaras kalbėjo garbaus amžiaus moteris. Pakiršinių kaime šimtai žmonių šiandien atsisveikina su mirtinai sumuštu keturmečiu Matuku.

[galerija kiek=”8″]

Grupė darželinukų išsirikiavo ties Pakiršinio kaimo Etninės kultūros ir amatų centru. Vaikai laikydami žvakeles rankose į paskutinę kelionę išlydėjo savo bendraamžį ir draugą Matą, kurį mirtinai sumušė, kaip įtariama, mama ir patėvis.

Atsisveikinti su Matuku susirinko šimtai žmonių. Tarp jų nebuvo atsisveikinti nepanorusios Mato mamos Monikos A. Ji ir jos sugyventinis Gediminas Kontenis šiuo metu suimti. Prokurorai mamai davė leidimą atsisveikinti su sūnumi, tačiau tuo moteris nepasinaudojo.

Baltas karstas buvo išneštas iš šarvojimo salės ir specialiu transporto nugabentas į už poros kilometrų esančią Baisogalos bažnyčią.

Čia Šv. Mišias aukos Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Po Mišių vaikutis amžino poilsio atguls Baisogalos kapinėse.

Dėl motinos – nuomonės išsiskyrė

Berniuko mama Monika paskutiniu momentu apsigalvojo ir atsisakė vykti atsisveikinti su vieninteliu sūneliu. Toks motinos sprendimas sukėlė dviprasmiškas žmonių reakcijas.

„Aš galiu drąsiai pasakyti – ta motina savo vaiką iškeitė į kito vyro kelnes. Visai nebijau to pasakyti. Tą pasakyčiau tiesiai jai į akis, jei tik ji čia atvyktų“, – audringai kalbėjo į šermenis atėjusi Aldona.

„Kaip motina gali neatsisveikinti su savo vaiku? Aš akmenis išvartyčiau, kad paskutinį kartą pamatyčiau savo sūnų“, – kalbėjo moterys.

Tiesa, didesnė dauguma žmonių nebuvo tokie kategoriški.

„Aš net nežinau, kokia būtų mano reakcija išvydus motiną šermenyse. Sunku pasakyti, bet greičiausiai reakcija nebūtų pati maloniausia. Tačiau mes visos esame mamos ir suprantame, kad mama turi teisę atsisveikinti“, – kalbėjo Pakiršinio kaimo gyventoja.

„Ką tik perskaičiau DELFI, kad motina neatvyks. Gal kiek keista. Aš manau, kad ji vengia žmonių dėmesio, neigiamų reakcijų. Tačiau juk galėjo atvykti ankstų rytą ar net naktį, kai žmonių nebuvo“, – kalbėjo aplankyti Matuko atvykęs vyriškis.

Kai kurie žmonės minėjo ir finansines priežastis. Esą Monika A. nepajėgi apmokėti konvojavimo išlaidas.

Tuo tarpu nužudyto Mato artimieji visą naktį budėjo prie balto berniuko karsto. Prie Etninės kultūros ir amatų centro, kuriame pašarvotas berniukas, iėjimo vis gausėjo žaisliukų, kuriuos sunešė visos Lietuvos žmonės.

Berniuko karstas išnešamas 13.30 val. 14 val. Baisogalos bažnyčioje bus aukojamos Šv. Mišios, po kurių Matukas bus išlydėtas į paskutinę kelionę.

Medikai apstulbę

Sausio 25 dieną, prieš vidurnaktį buvo gautas pranešimas, kad Kėdainiuose, Mindaugo g., sumuštas ketverių metų vaikas.

23 metų vaiko motina Monika buvo patekusi į teisėsaugos akiratį dėl sukčiavimo. 27 metų sugyventinis Gediminas Kontenis teistas du kartus dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir disponavimo narkotikais. Nors atvykus medikams abu jie buvo blaivūs, tiriama, ar jie nebuvo apsvaigę nuo narkotikų.

Vaiko patirti sužalojimai buvo labai sunkūs – visas kūnas nusėtas mėlynėmis, sužeistos galvos smegenys, plaučiai. Berniukas buvo skubiai operuotas, tačiau medikų pastangos buvo bevaisės – penktadienio rytą Matukas mirė.

„Atvykę medikai rado užmuštą vaiką, nes širdies darbo nebuvo. Vaizdas žiaurus. Akivaizdu, kad jis buvo mušamas ne kartą. Kas baisiausia, kad vaikas miršta dėl galvos smegenų traumos. Paskutiniai smūgiai buvo sukoncentruoti į galvą. Tai yra žiauru ir nepaaiškinama“, – kalbėjo profesorius Rimantas Kėvalas.

Daugiau naujienų skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA