Gedulas Pakiršinių kaime: pašarvotas nužudytas berniukas | Kas vyksta Kaune

Gedulas Pakiršinių kaime: pašarvotas nužudytas berniukas

delfi.lt 2017/01/30 17:20
DELFI nuotr.

„Jis yra mūsų didvyris“, – ištaria garbaus amžiaus Pakiršinių kaimo gyventoja ir ranka parodo, kur bus pašarvotas mažasis Matukas. Berniukas, kaip įtariama, buvo mirtinai sumuštas savo artimiausių žmonių – mamos ir patėvio. Pirmadienį teismo medicinos ekspertai grąžino vaikelio kūną artimiesiems.

[galerija kiek=”4″]

Pirmadienį po pietų vaiko kūnas parvežtas į Pakiršinių kaimą.

Kaimą gaubia gedulas

Ramus Pakiršinių kaimas, netoli Baisogalos. Žmonių mažai. Dauguma jų garbaus amžiaus. Kartkartėmis iš mokyklos-darželio prabėga vaikų būrelis. Šiame kaime didžiąją dalį savo trumpo gyvenimo gyveno mažasis berniukas.

„Štai šioje aikštėje su draugais šoko“, – sunkiai žodžius renka vietos gyventojai.

Dabar visai šalia aikštės vyksta berniuko šermenys. Vaikas pašarvotas Etninės kultūros ir amatų centro patalpose, kurios įsikūrė gražiame parke miestelio pakraštyje.

Ties įėjimu į patalpas kelią žymi žvakelės bei gyventojų sunešti žaisliukai. Žaislinės mašinėlės sustatytos ir ties Matuko nuotrauka. Baltas berniuko karstas skendi baltose gėlėse, o karstelį atlydėjo jo močiutė, kurios dukra, berniuko mama, šiuo metu suimta. Jai pareikšti įtarimai, tačiau berniuko mamai leista dalyvauti laidotuvėse.

Berniuko karstas bus išnešamas antradienį 13.30 val. 14 val. numatytos Šv. Mišios Baisogalos bažnyčioje, o po jų vyks laidotuvės netoliese esančiose kapinėse.

Medikai apstulbę

Sausio 25 dieną, prieš vidurnaktį buvo gautas pranešimas, kad Kėdainiuose, Mindaugo g., sumuštas ketverių metų vaikas.

23 metų vaiko motina Monika buvo patekusi į teisėsaugos akiratį dėl sukčiavimo. 27 metų sugyventinis Gediminas Kontenis teistas du kartus dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir disponavimo narkotikais. Nors atvykus medikams abu jie buvo blaivūs, tiriama, ar jie nebuvo apsvaigę nuo narkotikų.

Vaiko patirti sužalojimai buvo labai sunkūs – visas kūnas nusėtas mėlynėmis, sužeistos galvos smegenys, plaučiai. Berniukas buvo skubiai operuotas, tačiau medikų pastangos buvo bevaisės – penktadienio rytą Matukas mirė.

„Atvykę medikai rado užmuštą vaiką, nes širdies darbo nebuvo. Vaizdas žiaurus. Akivaizdu, kad jis buvo mušamas ne kartą. Kas baisiausia, kad vaikas miršta dėl galvos smegenų traumos. Paskutiniai smūgiai buvo sukoncentruoti į galvą. Tai yra žiauru ir nepaaiškinama“, – kalbėjo profesorius Rimantas Kėvalas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA