Tiesiama „Rail Baltica“ vėžė: bus perimta daug privačių žemių | Kas vyksta Kaune

Tiesiama „Rail Baltica“ vėžė: bus perimta daug privačių žemių

Susisiekimo ministerijos nuotr.

Susisiekimo ministerija jau informavo žemės sklypų, kurie patenka į planuojamos tiesti europinio standarto „Rail Baltica“ geležinkelio linijos Kaunas–Lietuvos/Latvijos teritoriją, savininkus ar kitus naudotojus apie pradedamas žemės paėmimo visuomenės reikmėms procedūras.

Nuo šiol šių žemės sklypų negalima pertvarkyti, perleisti kitiems asmenims, įkeisti ar kitaip suvaržyti daiktines teises.

Registruotu paštu buvo išsiųstas 2 tūkst. 31 pranešimas. Tuos žemės plotų savininkus ar kitus naudotojus, kurių gyvenamoji ar kita buvimo vieta nežinoma, ši informacija turėtų pasiekti per visuomenės informavimo priemones.

Žemės sklypų savininkams ir kitiems naudotojams pranešta, kad 2017 m. sausio 23 d. Teritorijų planavimo dokumentų registre buvo įregistruotas ir kitą dieną, sausio 24-ąją, įsigaliojo Vyriausybės nutarimas dėl Europinio standarto geležinkelio linijos Kaunas–Lietuvos ir Latvijos valstybių siena specialiojo plano patvirtinimo.

Įsiteisėjus š. m. sausio 11 d. priimtam Vyriausybės nutarimui, Susisiekimo ministerija raštu pranešė VĮ Registrų centrui, kad nekilnojamojo turto registre turi būti padarytos žymos specialiajame plane nurodytiems žemės sklypams.

Su specialiuoju planu ir visuomenės poreikiams paimamomis žemės sklypų dalimis galima susipažinti Teritorijų planavimo dokumentų registre čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA