Dėl nutraukto tyrimo dėl mažamečio sumušimo pradėtas ikiteisminis tyrimas | Kas vyksta Kaune

Dėl nutraukto tyrimo dėl mažamečio sumušimo pradėtas ikiteisminis tyrimas

BNS 2017/01/30 18:30
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos prokuratūra pirmadienį nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl tarnybos pareigų neatlikimo, kuriame bus siekiama nustatyti, ar tinkamai reaguota į pirmąjį pranešimą apie Kėdainiuose smurtą patyrusį berniuką.

Kaip pranešė prokuratūra, Kauno prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausias prokuroras Vitoldas Guliavičius sprendimą priėmė įvertinęs duomenis, kurie buvo gauti organizuojant ir vadovaujant ikiteisminiam tyrimui dėl tyčinio mažamečio nužudymo Kėdainiuose.

Pradėto ikiteisminio tyrimo tikslas yra išsamiai ištirti ir nustatyti, ar gavus pranešimą apie galimą smurtą prieš mažametį pernai lapkričio 23 dieną, atitinkamų institucijų valstybės tarnautojai bei pareigūnai deramai atliko savo pareigas.

Ketverių metų berniukas Kėdainiuose buvo sumuštas praėjusį trečiadienį. Penktadienį ryte jis nuo patirtų sužalojimų ligoninėje mirė. Įtarimus vaiko nužudymu policija yra pareiškusi mažamečio mamai ir jos sugyventiniui, kuris, įtariama, ir sumušė vaiką.

Atliekat šį tyrimą paaiškėjo, kad ikiteisminis tyrimas dėl smurto prieš šį berniuką buvo pradėtas pernai metais, tuomet jo patėvis apklaustas kaip specialusis liudytojas, tačiau ikiteisminį tyrimą nuspręsta nutraukti, nesurinkus pakankamai duomenų, kad prieš berniuką iš tiesų buvo smurtaujama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA