Vilniečiai nemokamai plūsta į Kauną: užsakyta papildomų autobusų | Kas vyksta Kaune

Vilniečiai nemokamai plūsta į Kauną: užsakyta papildomų autobusų

kaunas.lt nuotr.

Vilniaus gimtadienio proga sostinės gyventojai šeštadienį kviečiami aplankyti Kauną: jų laukia nemokama kelionė autobusu bei ekskursijos po žymiausias laikinosios sostinės vietas. Kaip informuoja Kauno miesto savivaldybė, jau prieš kelias dienas buvo matyti, kad vietų ekskursijose ir autobusuose pritruks.

Minint 694-ąjį Vilniaus gimtadienį, kauniečiai vilniečiams padovanojo 15 nemokamų autobusų iš Vilniaus į Kauną, kursuojančių visą šeštadienį, bei ekskursijas ir nuolaidas kai kuriuose mieste veikiančiuose restoranuose bei baruose.

Atvykus į Kauną svečių lauks ekskursijos apie filmą „Emilija iš Laisvės alėjos“, taip pat bus siūloma susipažinti su Kauno įgulos Karininkų Ramovėje vykusiais kaukių baliais (ekskursija „Tarpukario Kauno elito paslapčių“), apžiūrėti tarpukario art deco ir modernizmo stilius, atsiskleidusius Kauno mieste tuo laikotarpiu, bei apsilankyti V. Adamkaus bibliotekoje (ekskursija „Kaunas art deco ir naujoji prezidento V.Adamkaus biblioteka“).

Praėjus vos keletui valandų po kauniečių dovanos pristatymo, vietų į minėtas ekskursija jau nebeliko. Dėl to Kauno savivaldybė suorganizavo tris papildomas ekskursijas, kurios taip pat buvo sparčiai rezervuotos.

Tuo tarpu šeštadienį Vilniaus autobusų stotyje vilniečiai taip pat būruojasi nuo ankstyvo ryto. Kaip praneša Kauno miesto savivaldybės atstovai, iki 8:30 val. jau buvo išdalinta 350 nemokamų autobusų bilietų į Kauną. Matydami tokį susidomėjimą, akcijos organizatoriai jau užsakė keletą papildomų autobusų.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog visos nuolaidos, siūlomos vilniečiams, galios tik pateikus Vilniečio kortelę ar Vilniaus gimtadieniui skirtą skrajutę.

Šiemet sukanka 694-eri metai, kai kunigaikštis Gediminas savo sausio 25 dieną rašytame laiške Vokietijos meistrams paminėjo Vilnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA