Gripo epidemija sparčiai plinta | Kas vyksta Kaune

Gripo epidemija sparčiai plinta

BNS 2017/01/27 19:07
Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Gripo epidemiją paskelbė jau 14 iš 60 Lietuvos savivaldybių, informavo Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras.

Penktadienį epidemija paskelbta Visagino savivaldybėje. Anksčiau gripo epidemija paskelbta Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje, taip pat Jonavos, Varėnos, Prienų, Švenčionių, Zarasų, Kėdainių, Šalčininkų, Radviliškio, Širvintų ir Šilalės rajonuose.

Trečiąją šių metų savaitę (sausio 16-22 dienomis) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis buvo 123,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo gerokai mažiau – 10 tūkst. gyventojų teko 79,2 susirgimo.

Trečiąją metų savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldytas 181 asmuo. 10 asmenų gydyti intensyviosios terapijos skyriuje.

2016-2017 m. gripo sezono metu registruoti 3 mirties nuo gripo atvejai.

Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ŪVKT rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. Gripo epidemiją skelbia savivaldybės. Spręsdamos, ar skelbti epidemiją, jos taip pat atsižvelgia į atitinkamus administracinei teritorijai būdingus neepideminio laikotarpio sergamumo rodiklius, sergamumo dinamiką ir kitus ypatumus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA