Ragina pagerbti holokausto aukas | Kas vyksta Kaune

Ragina pagerbti holokausto aukas

Kaunas.lt nuotr.

Sausio 27-ąją minima Tarptautinė holokausto aukų atminimo diena.

Holokaustas – viena žiauriausių XX amžiaus tragedijų. Kiekvieno didesnio miestelio istorija mena tose apylinkėse vykusias žydų tautybės žmonių žudynes. Ne išimtis ir Kauno rajonas. Čia yra net septynios masinių kapaviečių vietos.

Jaučakių ir Skrebenų miškuose daugiausia buvo žudomi Vilkijos žydai. Iš Skrebenų miško jų palaikai perkelti į Jaučakius.

Zapyškio seniūnijoje yra dvi holokausto vietos – Kluoniškių ir Dievogalos kaimuose. Jugintų miške buvo žudomi Babtų, o Rinkūnų kaime – Garliavos žydai. Yra tokia liūdna vieta ir Vandžiogalos miške.

Visos Kauno rajone esančios holokausto aukų vietos ir žydų senosios kapinės yra įtrauktos į Lietuvos Respublikos Nekilnojamojo kultūros paveldo vertybių registrą ir pažymėtos informaciniais ženklais.

Skirkime dėmesį ne tik holokausto aukoms atminti, bet ir skatinkime piliečius kurti šiuolaikinę tolerantišką visuomenę. Tai, kas atsitiko su žydais, vieną dieną gali atsitikti su bet kuria kita tauta. Mes visi, žydai ir lietuviai, viso pasaulio piliečiai, turime stengtis, kad panašios tragedijos niekada nepasikartotų.

Prašoma seniūnus kartu su istorijos mokytojais ir moksleiviais aplankyti minėtas vietas, uždegti atminimo žvakeles, prisiminti skaudžius įvykius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA