Teismas skyrė kardomąsias bausmes įtariamiems vaiko nužudymu: jų versija – šokiruoja | Kas vyksta Kaune

Teismas skyrė kardomąsias bausmes įtariamiems vaiko nužudymu: jų versija – šokiruoja

DELFI nuotr.

Teismas skyrė suėmimą sunkiai sužaloto ir penktadienį mirusio keturmečio mamai ir patėviui, praneša naujienų agentūra BNS.

Vaiko motina suimta 7 paroms, patėviui skirtas 3 mėnesių suėmimas, žurnalistus informavo Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Vytautas Gataveckas.

„Įtariamieji įtariami savo bejėgiškos būklės šeimos nario itin žiauriu nužudymu. Abu įtariami tuo pačiu straipsniu, kadangi, kaip žinote, šį rytą vaikelis mirė“, – žurnalistams sakė V.Gataveckas.

Pasak prokuroro, ketvirtadienį neigęs savo kaltę, berniuko motinos sugyventinis parodymus pakeitė ir iš dalies pripažino, jog prieš mažametį naudojo smurtą. V.Gataveckas sako, kad motina pradžioje bandė dangstyti vyrą ir kaltę prisiėmė pati.

„Tačiau kuomet jai buvo oficialiai pareikštas įtarimas, ji apklausta įtariamąja, ji nurodė tokias aplinkybes, kokios, jos manymu, buvo iš tikrųjų. Šiandien neturime ypatingų abejonių manyti, kad ji meluoja. Taip, (nurodė – BNS), kad sugyventinis“, – kalbėjo prokuroras.

Anot jo, įtariamasis nurodo, kad ir motina „pasmurtaudavo vaiko atžvilgiu“.

Portalas DELFI skelbia, jog teismas leido suimti abu įtariamuosius. Nors abu žmones prokurorai prašė suimti ilgam laikui, kol vyksta pirminis tyrimas, motinai skirtas vos 7 dienų suėmimas. Vyrui teismas buvo griežtesnis – jis suimtas maksimaliam trijų mėnesių terminui.

Pagaliau paskelbta, dėl ko kilo toks žiaurus smurto protrūkis, versija šokiruoja: vaiką esą mušė, nes jis nemokėjo taisyklingai ištarti skaičių pavadinimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA