Stipriai namuose sumuštas keturmetis – neišgyveno | Kas vyksta Kaune

Stipriai namuose sumuštas keturmetis – neišgyveno

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Trečiadienio vakarą Kėdainiuose, namuose itin sunkiai sužalotas ketverių metų vaikas – neišgyveno.

Žinią apie berniuko mirtį penktadienio rytą pranešė Kauno klinikų atstovė Eglė Audickaitė: „Patvirtiname, jog šiandien rytą, sausio 27-ąją, 7:30 val. 4 metų berniukas iš Kėdainių mirė.”

Policija pranešimą apie sumuštą vaiką gavo trečiadienio naktį apie 23:50 val., buvo pranešta, kad Kėdainiuose, Mindaugo gatvėje, daugiabutyje, savo namuose sumuštas keturmetis vaikas. Jis į Kauno klinikas pristatytas 4:44 val.

„Atvažiavusi greitoji rado užmuštą vaiką. Nes kada atvyko greitoji, buvo asistolija, tai yra nebuvo širdies veiklos, ir tik efektyvių ir energingų gaivinimo veiksmų dėka vaikas buvo atgaivintas“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas.

„Sužalojimai ypač sunkūs, sumušimai su pakraujavimu visame kūne, nugaros srityje, praktiškai visas kūnas nusėtas mėlynėmis. Stipriausiai sužalota galva, po kietaisiais galvos dangalais dešinėje pusėje išsiliejęs kraujas, smegenys patinę. Skubiai operuotas. Neurochirurgų komanda pašalino kraujo krešulius, atliko kitus reikalingus chirurginius veiksmus“, – sakė medikas žurnalistams.

Atvežto berniuko būklė buvo kritinė, jis buvo be sąmonės, visiškai nereaguojantis.

„Smegenų veiklos gyvybingumo požymių kol kas nematyti, gyvybinės funkcijos palaikomos aparatūra arba vaistų pagalba. Pagal esamą situaciją, tokie sužalojimai nėra suderinami su gyvybe“, – ketvirtadienį tvirtino V.Gurskis.

Medikai tvirtino, kad aplinkybės rodė, jog sumušus vaiką iškart pagalbos nesikreipta, medikai iškviesti, kai mažametis realiai buvo miręs. Jie svarstė, kad laiku iškvietus pagalbą būtų daugiau galimybių išgelbėti berniuko gyvybę.

Policija sulaikė du įtariamuosius – 23 metų moterį į ir 27 metų vyrą. Pasak policijos, įtariamieji yra mažamečio mama ir sugyventinis. Penktadienį prokuroras kreipsis į teismą dėl jų suėmimo.

Įvykis tiriamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA