Pagrindinės eglės kūrėja teiraujasi: ar norite ištisus metus suptis karuselėje Rotušės aikštėje? | Kas vyksta Kaune

Pagrindinės eglės kūrėja teiraujasi: ar norite ištisus metus suptis karuselėje Rotušės aikštėje?

Organizatorių nuotr.

Aktyvūs kauniečiai jau išsikovojo teisę mėnesiu ilgiau džiaugtis pagrindine miesto egle-karusele, stovinčia Kauno Rotušės aikštėje. Dar mėnesio pradžioje paskelbus viešą diskusiją, žmonės nusprendė, kad egle nori džiaugtis iki sausio galo, mat tikroji žiema kone sausį ir suskubo į miestą ateiti.

Į šią nuomonę buvo atsižvelgta eglė stovėti palikta iki sausio 31-osios, anot eglės kūrėjų, ji bus pradėta nupuošinėti jau šį savaitgalį.

Tačiau ir šįkart dar nenorima visiškai atsisveikinti su egle, eglės kūrėjai menininkei Jolantai Šmidtienei kilo idėja – mažas eglutes ir dekoracijas iš Rotušės aikštės pašalinti, tačiau palikti karuselę, ją kiek pakoreguojant. Taip siekiama, kad Rotušės aikštėje būtų daugiau gyvybės, žmonės turėtų kur susitikti, atvesti vaikus ir pasibūti.

„Atėjo laikas atsisveikinti su savo „žiemos kūdikėliu”. „Gimdymas” buvo nelengvas, o ir kasdienė priežiūra  jau tapo įpročiu. Šį savaitgalį po truputį nurengsime savo „pyragėlį” ir aikštė liks vieniša. O gal galima ir toliau džiaugtis, mylėti ir rūpintis? Sulaukus pavasario pražydinkime savo miesto karuselę, išpuoškime taip, kad ir mums, ir svečiams ji visą vasarą neštų džiaugsmą!”, – siūlo J. Šmidtienė.

Jos teigimu, yra galimybė pritaikyti karuselės karkasą ir pandusą įvairioms miesto šventėms, tad karuselės vaizdas vis kistų. Pavyzdžiui, jis gali būti kaip renginio koncerto scena, virš stogelio per Jonines galima būtų nupinti rekordinį vainiką, arba šventės „Kauno Hanza dienos” metu įmontuoti miesto vėliavas, bendruomenių herbus.

„Smagu karuselę būtų papuošti senojo Kauno retro istorinėmis nuotraukomis ir pan. Idėjų daugybė! Kadangi ši erdvė vieša ir nekomercinė, galėtų tapti miesto renginių akcentavimo, reprezentavimo vieta”, – vardijo J. Šmidtienė.

Ji pateikia vieną klausimą kauniečiams: „Ar norite, kad karuselė Rotušės aikštėje veiktų ištisus metus?”.

Portalas „Kas vyksta Kaune” ragina savo pagrįstą nuomonę išreikšti komentaruose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA