Šokiruojanti tiesa apie mirštantį keturmetį: tai nebuvo pirmas atvejis | Kas vyksta Kaune

Šokiruojanti tiesa apie mirštantį keturmetį: tai nebuvo pirmas atvejis

delfi.lt 2017/01/26 14:57
R. Tenio nuotr.

Itin žiaurus nusikaltimas praėjusią naktį įvykdytas Kauno apskrityje – buvo itin žiauriai sumuštas keturmetis berniukas. Medikai neslepia, kad išgyventi šansų berniukas turi itin mažai, o tai nebuvo pirmas atvejis, kai vaikas buvo mušamas. Tokių įtarimų kilo praėjusių metų pabaigoje, tačiau ikiteisminis tyrimas dėl smurto prieš vaiką buvo nutrauktas. Dabar pasekmės itin skaudžios.

Šeima buvo žinoma

Sausio 25 d. apie 23.50 val. buvo gautas pranešimas, kad Kėdainiuose, Mindaugo g., sumuštas ketverių metų vaikas. Nuvykus policijos pareigūnams bei greitosios medicinos pagalbos darbuotojams, rastas sunkiai sužalotas mažametis (gim. 2012 m.). Kauno apskr. policijos atstovai praneša, kad sulaikyti du įtariamieji – moteris (gim. 1993 m.) ir vyras (gim. 1989 m.). Vaikas pristatytas į gydymo įstaigą. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 135 str. 2 d. (Sunkus sveikatos sutrikdymas).

„Daugiabučio bute sumuštas vaikas, dėl ko jis prarado sąmonę. Nustatyta, kad vaikas gyveno su motina ir jos sugyventiniu, kuris ir iškvietė medikus. Abu asmenys buvo sulaikyti. Nustatyta, kad jie blaivūs, jiems pareikšti įtarimai. Jie apklausiami. Penktadienį spręsime dėl kardomosios priemonės skyrimo. Griežčiausiosios kardomios priemonės – suėmimo“, – kalbėjo prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Jau praėjusių metų pabaigoje ši šeima pateko į teisėsaugos akiratį dėl smurto artimoje aplinkoje. Kilo įtarimų, kad vaikutis buvo sumuštas, tačiau ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas ir byla teismo nepasiekė. Dabar šis sprendimas bus peržiūrėtas.

23 metų vaiko motina buvo patekusi į teisėsaugos akiratį dėl sukčiavimo. 27 metų sugyventinis teistas du kartus dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir disponavimo narkotikais. Nors abu jie buvo blaivūs, tiriama, ar jie nebuvo apsvaigę nuo narkotikų.

Teigiama, kad sugyventinis savo kaltę neigia, o motina bendrauja su teisėsauga.

Medikai pakraupę

Kauno klinikų medikai neslepia, kad vaiko patirti sužalojimai labai sunkūs – visas kūnas nusėtas mėlynėmis, sužeistos galvos smegenys, plaučiai. Berniukas buvo skubiai operuotas. Šiuo metu jo būklė yra kritinė, vaikutis yra be sąmonės. Jo gyvybė palaikoma tik specialia aparatūra.

„Atvykę medikai rado užmuštą vaiką, nes širdies darbo nebuvo. Didelių pastangų dėka vaikas buvo atgaivintas. Vaizdas žiaurus. Akivaizdu, kad jis buvo mušamas ne kartą. Kas baisiausia, kad vaikas miršta dėl galvos smegenų traumos. Paskutiniai smūgiai buvo sukoncentruoti į galvą. Tai yra žiauru ir nepaaiškinama“, – kalbėjo profesorius Rimantas Kėvalas.

Medikai pastebėjo, kad ant vaiko kūnelio rasta ir žymių, kad berniukas buvo skriaudžiamas ir anksčiau. R. Kėvalas pažėrė kritikos Vaiko teisių apsaugos tarnyboms, nes teigiama, jog ši šeima jau buvo anksčiau žinoma įvairioms tarnyboms.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA