Š. Jasikevičiaus auklėtiniai pasiekė savo: nugalėta Maskvos CSKA | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai pasiekė savo: nugalėta Maskvos CSKA

Istorinė, seniai nematyta pergalė pasiekta. Antradienį principinėje kovoje Kauno „Žalgiris” įveikė Maskvos CSKA rezultatu 79:74.

Rungtynių startas – sėkmingas. Dvitaškį į varžovų krepšį pataiko Augusto Lima. Ir nors varžovai netruko atsakyti tuo pačiu, A. Lima ir vėl pataikė dvitaškį, po kurio iškart sekė Kevino Pangoso tritaškis ir A. Limos dvitaškis. Rezultatas po pirmų trijų rungtynių minučių – 9:4 „Žalgirio“ naudai. Vis dėlto Maskvos CSKA krepšininkai kauniečiams toli atsiplėšti neleido: rezultatą švelnino taiklus baudos metimas bei tritaškis. Iki kėlinio pabaigos likus trims minutėms rezultatas švieslentėje – 14:13 „Žalgirio“ naudai. Tiesa, varžovams priartėti prie kauniečių padėjo teisėjų fiksuotos pražangos, tad, po pirmojo kėlinio rezultatas jau buvo lygus – 20:20.

Antrasis kėlinys prasidėjo CSKA taškais, į kuriuos kauniečiai kurį laiką neturėjo jokio atsako – tik besibaigiant pirmoms dviems kėlinio minutėms Lukas Lekavičius į varžovų krepšį pataikė dvitaškį, o rezultatą dar sušvelnino Brockas Motumas (28:29). Vėliau kauniečiams taip ir nepavyko aplenkti varžovų – rezultatas išliko ne „Žalgirio“ naudai, kėlinys baigtas rezultatu 38:45. Kėliniui besibaigiant teisėjų sprendimai išvedė Šarūną Jasikevičių iš kantrybės – treneriui buvo skirta techninė pražanga, o arenoje susirinkę sirgaliai taip pat negailėjo švilpimo, skirto teisėjų arbitrams.

Po ilgosios pertraukos sugrįžę į aikštelę „Žalgirio“ krepšininkai kėlinį pradėjo Kevino Pangoso tritaškiu ir Leo Westermanno dvitaškiu, kurie kauniečius priartino prie CSKA ekipos rezultatu 43:35, o iškart sekęs Pauliaus Jankūno taiklus metimas netgi išvedė arenos šeimininkus į priekį minimaliu vieno taško skirtumu. Sėkmingai pradėję trečiąjį ketvirtį žalgiriečiai ir toliau tęsė kovą sėkmingai – įpusėjus kėlinį rezultatas švieslentėse buvo 51:49. Tiesa, antrojoje kėlinio pusėje „Žalgiris“ persvarą prarado ir ketvirtis baigėsi rezultatu 57:61.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje arenoje atmosfera itin įkaito. Šarūnui Jasikevičiui teisėjų liepimu teko palikti aikštelę – po šio sprendimo sirgaliai tarsi pašėlo, o kauniečiai iškart metė taiklius dvitaškius, priartėdami prie CSKA rezultatu 61:65. Varžovai į priekį veržėsi tik dėl teisėjų sprendimų, kėlusių karštas diskusijas arenoje. Tuo tarpu kauniečiai kovojo savo jėgomis – taškus komandai pelnė Kevinas Pangosas bei Augusto Lima (65:69). Tritaškį pelnė ir dar labiau prie varžovų žalgiriečius priartino taiklus Artūro Milaknio tritaškis (68:70). Rezultatą išlygino Edgaras Ulanovas – likus kiek daugiau nei trims minutėms iki rungtynių pabaigos rezultatas tapo 70:70. Rungtynes sirgaliai pabaigė stovėdami: paskutinėmis sekundėmis taiklius metimus metė Artūras Milaknis, išvesdamas „Žalgirį” į priekį rezultatu 77:74, bei Kevin Pangos, persvarą padidindamas iki pergalingų 79:74.

Keturiolika pergalių savo sąskaitoje turintys ir praėjusiame susitikime su „Žalgiriu“ kauniečius nelengvai, tačiau įveikę CSKA krepšininkai ir šįkart tikisi namo parsivežti pergalę. Tiesa, šiame susitikime rusams teks verstis be ryškiausios savo žvaigždės, Milošo Teodosičiaus, kuris patyrė kojos traumą. Dėl šios priežasties į Kauną atvykęs Dimitrios Itoudis prieš varžybas tvirtino, jog jo komandos laukia nemenkas iššūkis.

„Tereikia prisiminti, kad ir Maskvoje „Žalgiris“ mus privertė rimtai grumtis visą mačą, teko labai pasistengti, kad rungtynes baigtume pergalingai. Laukiu sunkių rungtynių. Taip, turime problemų, tačiau svarbiausia, kad gerai dirbome treniruotėse ir esame pasirengę kovoti“, – portalui delfi.lt pasakojo CSKA treniruojantis D. Itoudis.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog paskutiniosios „Žalgirio“ rungtynės Eurolygoje baigėsi ne itin laimingai – penktadienį kauniečiai nusileido svečiams Madrido „Real“ rezultatu 59:74. Tąkart komandos treneris Šarūnas Jasikevičius tvirtino, jog priešininkams nusileista dėl elementarių klaidų aikštelėje ir noro laimėti stokos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA