Žmoną mušęs ir buvusius kolegas susprogdinti grasinęs Kauno pareigūnas sulaukė teismo malonės | Kas vyksta Kaune

Žmoną mušęs ir buvusius kolegas susprogdinti grasinęs Kauno pareigūnas sulaukė teismo malonės

delfi.lt 2017/01/24 17:22
delfi nuotr.

Buvęs Kauno Petrašiūnų policijos komisariato vadovas Gintautas Kvietkauskas išgirdo dar vieną teismo nuosprendį. Į pensiją pasitraukęs pareigūnas buvo kaltinamas žiauriai sumušęs savo žmoną, o vėliau pasipriešinęs policijos pareigūnams, grasino susprogdinti namą. Girtą G. Kvietkauską sutramdė tik Kauno policijos vadovas Darius Žukauskas.

Buvusiam pareigūnui buvo pareikšti kaltinimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas, grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas, grasinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Kauno apylinkės teismas už šį nusikaltimą pernai vasarą jau nuteisė buvusį pareigūną – jam buvo skirta beveik 8 tūkst. eurų bauda ir 10 mėn. apribota laisvė, uždraudžiant jam bausmės atlikimo laikotarpiu bendrauti su nuo jo nukentėjusia žmona ar lankytis jos gyvenamojoje, darbo vietose.

Šis teismo sprendimas buvo apskųstas aukštesnės instancijos teismui. Kauno apygardos teismas siautėjusiam buvusiam pareigūnui buvo gailestingas ir sumažino bausmes – bauda G. Kvietkauskui sumažinta daugiau nei keturis kartus. Buvęs policininkas turės sumokėti beveik 2 tūkst. eurų. Be to, mėnesiu sutrumpintas ir laisvės apribojimas.

Žmoną sumušė dukart

2015 metų rugsėjo pradžioje į ligoninę dėl krūtinkaulio lūžimo bei kojų sumušimo kreipėsi 56 metų moteris.

Ji paaiškino, kad naktį ją namuose sumušė neblaivus 55 metų vyras. Suteikę būtinąją pagalbą, medikai moterį išleido į namus.

Pareigūnai įtariamojo iškart nesurado, tačiau vidurdienį moteris vėl kreipėsi į pareigūnus bei pranešė, kad namuose neblaivus vyras sudavė jai į veidą bei daužo daiktus.

Į įvykio vietą atvykus policijos pareigūnams, įtariamasis vienas užsidarė savo namuose ir pareiškė, kad namus susprogdins, pats nusišaus bei nušaus tuos, kurie bandys patekti į namą. Apie 15 val. 45 min. girtas vyras buvo sulaikytas. Patikrinimo metu name sprogmenų nerasta.

Namuose rasti ir paimti teisėtai laikomi pistoletas „Walther“ bei du lygiavamzdžiai šautuvai „Winchester“ ir „Izh“. Neblaivus (0,91 prom. alkoholio) įtariamasis uždarytas į areštinę.

Realus pavojus

Vykdant šią operaciją dalyvavo ir Kauno apskrities policijos vadovas Darius Žukauskas. Dalyvavo ne duodamas komandas iš kabineto, o tiesiogiai bendraudamas su įtariamuoju.

„Buvo gautas pranešimas apie smurtą šeimoje. Atvykusiems patruliams nukentėjusioji paaiškino, kad pas jį neitų, nes jis juos nušaus ir susprogdins namus“, – DELFI pasakoja D. Žukauskas.

Iš pradžių D. Žukauskas su įtariamuoju kontaktą užmezgė telefonu.

„Kalbėjomės telefonu ir atvykau iki jo namų. Ėjau su juo kalbėti, derėtis, nes grasino panaudoti ginklą. Nuėjau į jo namus – pakalbėjome ir susiderėjome“, – nedaugžodžiauja Kauno policijos vadovas.

Prieš įeinant į namus pareigūnai parengė planą, kuris puikiai suveikė.

„Kalbėjome kambaryje, o vėliau atėjo patruliai ir sulaikė. Jis nespėjo nei pasipriešinti. Su savimi jis turėjo pistoletą, vėliau padėjo į šoną. Vėliau jis nespėjo nei pasipriešinti, nei panaudoti ginklo. Buvo sutartinis ženklas. Patruliai gavo ženklą, atėjo tyliai ramiai ir sulaikė“, – sako D. Žukauskas.

Kauno policijos vadovas taip pat trumpai komentuoja, apie kalbėjo su įtariamuoju.

„Kalbėjome apie gyvenimą, kad mirti neverta“, – sakė D. Žukauskas.

Tačiau patyręs pareigūnas savo poelgio nesureikšmina ir tikina, kad tokios situacijos – įprasta pareigūnų darbo dalis.

„Sėkmingas derybas daugiau mažiau lemia pasirinkta taktika. Taip pat pats žmogus – ar jis adekvatus, ar ne. Aišku, daug lemia ir sukaupta patirtis. Man pačiam jau ne kartą teko patekti į tokias situacijas. Visi pareigūnai patenka į tokias situacijas“, – sako D. Žukauskas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA