Kauniečiai įspėja: šalia griaunamo viešbučio-vaiduoklio vos neįvyko tragedija | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai įspėja: šalia griaunamo viešbučio-vaiduoklio vos neįvyko tragedija

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pirmadienio vakarą susisiekė su redakcija, kad praneštų ir informuotų visuomenę apie vos tragiškai nepasibaigusį įvykį griaunant viešbutį-vaiduoklį miesto centre.

[galerija kiek=”4″]

Kaunietis Vytis praneša, kad pirmadienio vakarą Karaliaus Mindaugo prospekte vos neįvyko tragiška nelaimė, kai nuo griaunamo pastato pradėjo kristi betono luitai. Kauniečio atsiųstose nuotraukose matyti, kad betono luitai stipriai apgadino apsauginę tvorą, o dalis betono gabalų pasiekė ne tik Karaliaus Mindaugo prospektą, bet ir šalia jo einantį šaligatvį.

„Būtų žmogus pro šalį tuo metu ėjęs, būtų užmušę. Mes sėdėjome automobilyje penki metrai nuo krintančių luitų, tad viską matėme. Manau, kad turite informuoti miesto visuomenę, nes šiuo šaligatviu vaikščioti labai nesaugu. Darbuotojams reikėtų pasirūpinti rimtesne vykdomų darbų sauga“, – pažymi kaunietis, viską stebėjęs įvykio vietoje.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas ragina visus kauniečius šioje vietoje elgtis itin atsargiai ir net vengti eiti šaligatviu palei griaunamą pastatą, o statybos darbų rangovus pasirūpinti vykdomų darbų sauga. Kaunietis pastebi, kad vykdant tokius pavojingus darbus, reikėtų susirūpinti ir miestiečių saugumu, pavyzdžiui, riboti transporto eismą Karaliaus Mindaugo prospekte taip pat uždrausti pėstiesiems naudotis šaligatviu.

Viešbutis-vaiduoklis pastaruoju metu griaunamas ne tik dieną, bet ir vakarais, naktį. Darbus stengiamasi kuo greičiau pabaigti. Griovimo darbus vykdo MB „Pastatų griovimas“.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pirmadienio vakarą pateikė informaciją apie vos neįvykusią nelaimę šio pastato savininkams, kad būtų susirūpinta darbų sauga statybų objekte ir teritorijoje aplink jį.

Jau anksčiau skelbėme, kad nebaigtą statyti „Respublikos“ viešbutį įsigijo „Vičiūnų grupė“, kuri žada čia įkurti biurų pastatą. Jame žadama perkelti ir visą „Vičiūnų grupės“ administraciją.

Nugriovus „Respubliką“ šioje vietoje bus statomas naujas „Magnum“ biurų kompleksas. Planuojama, kad šis Karaliaus Mindaugo prospekte atsirasiantis kompleksas bus vienas didžiausių šalyje – jo plotas sieks 20 tūkst. kvadratinių metrų, o dizainas turėtų įsilieti į architektūrinį ansamblį, esantį šioje vietoje.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA