Istorinis įvykis: Kaune atidaroma rekonstruota autobusų stotis | Kas vyksta Kaune

Istorinis įvykis: Kaune atidaroma rekonstruota autobusų stotis

R. Tenio nuotr.

Po pusantrų metų statybų antradienį duris atveria rekonstruota Kauno autobusų stotis. Nuo ankstyvo antradienio ryto kauniečiai, keliaujantys tarpmiestiniais ar tarptautiniais autobusais pirmieji galės susipažinti su naująja ir stipriai pasikeitusia Kauno autobusų stotimi.

Kartu su rekonstruota autobusų stotimi atnaujintas ir stoties rajonas. Čia atnaujinta gatvių danga, atverta anksčiau nenaudotas Girstupio gatvės skersgatvis. Į stoties rekonstrukciją investuota per 9 mln. eurų lėšų.

„Mums tai ne tik amžiaus statyba, mums tai gyvenimo įvykis – labai seniai puoselėtas. Visko buvo, bet šiandien turime tikrai nuostabią akimirką, nuostabias erdves, gražią architektūrą. Tikėsimės labai daug keleivių ir kad pastatas stovės dar ne vieną šimtą metų“, – pirmadienį žurnalistams sakė keleivių vežėjos „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis dėkojo projekto autoriams už tai, kad bendradarbiavo tvarkant aplinkui esančias gatves ir greitai įgyvendino miestui svarbų projektą.

„Sako, teatras prasideda nuo rūbinės, o miestas – nuo autobusų stoties“, – sakė meras.

Didžioji dalis rekonstruotos stoties – prekybos centrui

Kauno autobusų stotyje veiks 21 išvykimo ir 3 autobusų atvykimo stotelės. Keleiviams informacija apie autobusų judėjimą bus pateikiame moderniose švieslentėse. Didžiąją dalį autobusų stoties ploto užims prekybos centras „Rimi”.

Per statybų laikotarpį buvo nelengva architektui ir puoselėta mintis, kaip objektui, nenešančiam pelno, todėl ieškojome visokių variantų. Ne kartą esu sakęs, kad sinergija su prekybininkais gali būti sėkmės laidas”, – teigė „Kautros“ direktorius Linas Skardžiukas.

Autobusų stotyje be didžiojo prekybos centro įsikurs dar per 20 įvairių įstaigų: knygynas, maitinimo įstaigos, įvairios paslaugų teikimo vietos. Pažymima, jog naujasis prekybos centras veiks nuo 7 iki 22 valandos. Kitos prekybinės vietos darbą pradės 9 valandą ryte.

Autobusų stotis kiekvieną dieną veiks nuo 5:45 val. iki 23 valandos.

Modernios ir patogios naujovės

Rekonstruotoje autobusų stotyje kauniečius pasitiks rimtos naujovės. Kauno autobusų stotyje be įprastų bilietų pardavimo kasų veiks ir savitarnos terminalas. Jo pagalba keleiviai galės paprastai ir greitai mokėdami banko kortele įsigyti autobusų bilietus. Tai pirmas toks bilietų pardavimo terminalas Lietuvoje.

Dar viena įdomi ir šalyje nematyta naujovė – siuntos drive paslauga. Nuo šiol kauniečiai besinaudojantys „Siuntos autobusais“ paslaugomis gali dar paprasčiau ir greičiau atiduoti ar pasiimti savo siuntas – tai jie galės padaryti neišlipdami iš savo automobilio. Siuntoms gabenti įrengta vienpusio eismo gatvė tarp stoties ir kaimynystėje esančio viešbučio.

Per parą Kauno autobusų stoties paslaugomis vidutiniškai pasinaudoja apie dešimt tūkstančių žmonių. Per parą į Kauno autobusų stotį užsuka vidutiniškai 700 tarpmiestinių ir tarptautinių autobusų. Bendras rekonstruoto stoties pastato plotas 13 tūkst. kvadratinių metrų.

Kauno autobusų stotis yra pastatyta iš privačių lėšų, projektą vysto UAB „Kautros nekilnojamasis turtas“.

Nemokamas požeminis parkavimas

Keleiviai ir jų artimieji gali dar patogiau atvykti į Kauno autobusų stotį ir savo automobilį pasistatyti požeminiame parkinge. Nemokamoje viešoje požeminėje aikštelėje telpa beveik du šimtai automobilių. Įvažiuoti į požeminę stovėjimo aikštelę galima dviem būdais: iš Vytauto prospekto ir atkurtos Girstupio gatvės.

Teigiama, jog nemokamai kauniečiai automobilius autobusų stotyje galės palikti iki dviejų valandų. Taip pat planuojama, jog apsipirkus autobusų stotyje įsikūrusiame prekybos centre už tam tikrą sumą, bus suteikiamas nemokamas išvykimo bilietas. Tiesa, jei paaiškės, jog 200 stovėjimo vietų aikštelėje yra per mažai, šis sprendimas gali būti pakeistas.

Startas – jau nuo antradienio

Kauniečiai ir miesto svečiai visomis rekonstruotos autobusų stoties naujovėmis galės naudotis jau nuo antradienio ryto. Nuo šios dienos savo darbą nutrauks pusantrų metų šalia prekybos centro „Akropolis“ veikusi laikinoji autobusų stotis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA