Puiki žinia vairuotojams: Nemuno krantinėje – daugiau parkavimo vietų automobiliams | Kas vyksta Kaune

Puiki žinia vairuotojams: Nemuno krantinėje – daugiau parkavimo vietų automobiliams

R. Tenio nuotr.

Naujoji autobusų stotis – puiki naujiena ne tik tarpmiestiniais autobusais keliaujantiems, bet ir tiems vairuotojams, kurie mėgdavo savo transporto priemones palikti greta prekybos centro „Akropolis“.

Antradienį Kauno autobusų stotis jau dirbs Vytauto prospekte, tad ir autobusai, iki šiol užėmę Griunvaldo, Gedimino gatves ir aikštelę greta Karmelitų bažnyčios, kursuos iš Vytauto prospekto.

Pastaroji naujiena – atsilaisvinusi aikštelė prie Karmelitų bažnyčios – bene džiugiausia vairuotojams, mat prie prekybos centro atsilaisvins kiek ilgiau nei metus autobusams tarnavusi aikštelės dalis. Minėtoje vietoje artimiausiu metu vėl atsiras mokamo automobilių stovėjimo zonos ženklai. Anksčiau galiojusi parkavimo tvarka ir eismas turėtų būti atkurtas ir Gedimino gatvės dalyje, į kurią pastaruoju metu Kauno vairuotojai patekti negalėdavo.

Automobilių parkavimo vietų trūkumas labiausiai išryškėdavo „Žalgirio“ arenoje vykstant didesniems renginiams, kurių metu vairuotojai būdavo priversti ne tik palikti automobilius prekybos centro aikštelėje, bet ir parkuotis krantinėje bei ir taip siauroje Kaunakiemio gatvėje.

Tiesa, minėtą aikštelę dar teks remontuoti. Miesto savivaldybės atstovai patikino, kad pažeista aikštelės danga bus sutvarkyta bendrovės „Kautra“ lėšomis, mat tokį įsipareigojimą įmonės atstovai yra išsakę anksčiau, jog po laikinosios autobusų stoties perkėlimo į Vytauto prospektą, sunkių autobusų apgadinta danga bus sutvarkyta.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog po rekonstrukcijos atsidaranti autobusų stotis taip pat suteiks galimybę čia palikti savo automobilius. Požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje sutilpti galės apie 200 transporto priemonių. Tiesa, nemokamai automobilį čia palikti bus galima tik trumpam laiko tarpui – dviems valandoms. Po to už automobilio parkavimą teks mokėti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA