Kauniečio video kreipimasis į merą: sutaupykit mūsų piliečiams dar pinigų! | Kas vyksta Kaune

Kauniečio video kreipimasis į merą: sutaupykit mūsų piliečiams dar pinigų!

R. Tenio nuotr.

Prie Vytauto Didžiojo karo muziejaus deganti amžinoji ugnis – vienas iš miesto simbolių, be kurių kauniečiai neįsivaizduoja Vytauto Didžiojo Karo muziejaus sodelio. Tiesa, kai kuriems amžinoji ugnis tampa ironišku taupymo pasiūlymu.

„Ego istu“ pasivadinęs kaunietis internete paskelbė vaizdo įrašą, kuriame kreipiasi į Kauno merą Visvaldą Matijošaitį ir siūlo, kaip pastarajam būtų galima sutaupyti dar daugiau miesto pinigų.

Kauniečio teigimu, šiais laikais mažai kam rūpi tradicijos ir praeities atminimas, todėl neverta saugoti be perstojo degančią ugnį – užtektų ją uždegti per valstybines šventes, kai šioje vietoje vyksta minėjimai.

„Šitame sodelyje nėra nei vieno žmogaus. Bet ugnis tai kažkodėl dega! Kam toks lėšų švaistymas? Kam? Galim sutaupyti, užgesinkim tą ugnį“, – ironiškai dėsto kaunietis.

„Ponas Visvaldai, būk geras, pasiaukok ir užgesink šitą ugnį, kad sutaupytum mūsų piliečiams dar pinigų, už kuriuos išasfaltuotum dar porą gatvių, per kurias jau greitai nebus kam važinėti, nes bėga žmonės iš Lietuvos“, – ironiškai siūlė vaizdo įrašo autorius.

Panašiai vyriškis mano ir apie tame pačiame sodelyje vykstančius Kauno kariliono koncertus – jie, jo manymu, turėtų vykti rečiau ir tik tam, kad visi žinotų, kad toks instrumentas Kaune išvis yra.

Sausio pradžioje tas pats kaunietis jau buvo kėlęs diskusiją apie Kauno kariliono reikalingumą ir dabartinę situaciją. Tuomet karilionininkas viešojoje erdvėje tvirtino apgautas dėl šventinių koncertų laiko, bei tai, kad šiuo metu – itin įdomios sąlygos.

Kaip tuomet situaciją portalui kaunodiena.lt komentavo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas, pranešęs apie pasitraukimą iš užimamų pareigų, nuo 2009-ųjų kariliono pastatas priklauso Krašto apsaugos ministerijai, o Vytauto Didžiojo karo muziejus tapo pagrindiniu jo šeimininku. „Dabar yra toks neuždarytas trikampis: savivaldybė turi susitarimą su karo muziejumi, deja, muziejus neturi jokio susitarimo su Kauno menininkų namais“, – vieną didžiausių problemų įvardijo S. Šliažas.

Tuo tarpu, nors jis ir tvirtino, jog Kauno karilionas tikrai skambės, kiti su juo susiję asmenys nėra tokie užtikrinti, mat, kaip kaunietis ir minėjo savo vaizdo įraše – mažai kam berūpi tradicijos ir praeities atminimas – kariliono koncertų susirenka paklausyti vos keletas ištikimų klausytojų, o muziejaus sodelis beveik visada tuščias, kauniečių jis netraukia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA