Smulkintuvo sužalotas nepilnametis pas Kauno rajono ūkininką dirbo nelegaliai | Kas vyksta Kaune

Smulkintuvo sužalotas nepilnametis pas Kauno rajono ūkininką dirbo nelegaliai

Delfi.lt nuotr.

Kauno rajono ūkininkas Rimantas Vaidotas nubaustas už tai, kad nelegaliai įdarbino nepilnametį, kuris pernai metų vasarą įkrito į šiaudų smulkintuvą ir buvo sunkiai sužalotas.

Kaip pranešė Kauno apylinkės teismas, ūkininkui paskirta 1,8 tūkst. eurų bauda. Teismas konstatavo, kad jis nesilaikė norminiais teisės aktais nustatytos įdarbinimo tvarkos.

Nelaimė R.Vaidoto ūkyje įvyko praėjusių metų vasarą, tuomet 17-mečiui jaunuoliui tvarkant šiaudų granulių gamybos cecho teritoriją. Nepilnametis vaikinas teigė tenorėjęs apžiūrėti šiaudų smulkintuvą, tačiau užlipęs įkrito ir sunkiai susižalojo.

Nustatyta, kad jaunuolis ūkyje nelegaliai dirbo keturias dienas. Su juo nebuvo pasirašyta darbo sutartis ir apie tai nebuvo pranešta ,,Sodrai“. Visa tai suskubta padaryti atsitikus nelaimei.

Teisme R.Vaidotas teigė apgailestaujantis dėl įvykio, bet kaltu dėl to neprisipažino. Neigimą padarius pažeidimą teismas vertina kaip jo gynybos versiją ir siekį išvengti administracinės atsakomybės. Teismo taip pat neįtikino vyriškio argumentai, kad nukentėjusysis jo ūkyje nedirbo, o tik buvo kelis kartus atėjęs apžiūrėti darbo vietos.

Teismas nusprendė, kad jo kaltę patvirtino ne tik byloje esantys rašytiniai įrodymai, bet ir apklausti liudytojai.

Teismo paskirtą baudą R.Vaidotas turi sumokėti ne vėliau kaip per 40 dienų, o apskundus nutarimą – ne vėliau kaip per 40 dienų nuo pranešimo apie skundo nepatenkinimą dienos bauda turi būti sumokėta į Valstybinės mokesčių inspekcijos biudžeto pajamų surenkamąją sąskaitą.

Šį nutarimą per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Į smulkintuvą įkritusio vaikino būklę iš karto po nelaimės komentavę medikai teigė, kad tokie sužalojimai nebūdingi taikos metui – jie neprisiminė kito panašaus atvejo, kai vienas žmogus buvo patyręs tiek daug skirtingų sužalojimų. Vaikinui nelaimės metu buvo sužalota krūtinės ląsta, jis neteko daug audinių juosmens srityje, dalies abiejų rankų pirštų, patyrė plėštines žaizdas rankose ir šlaunyse.

Vaikinas išgyveno ir po gydymo ligoninėje buvo nukreiptas sanatoriniam gydymui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA