Š. Jasikevičius: pralaimėjome dėl nesuskaičiuojamo skaičiaus darželio lygio klaidų | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius: pralaimėjome dėl nesuskaičiuojamo skaičiaus darželio lygio klaidų

DELFI nuotr.

Permaininga, taškas į tašką vykusi kova, kurią vainikavo tragiškas ketvirtasis kėlinys kauniečiams – varžybos su Madrido „Real“ ekipa pralaimėtos rezultatu 59:74.

Po rungtynių Madrido „Real“ treneris Pablo Laso teigė, jog rungtynės buvo sunkios ir net tuo metu, kai jo vadovaujama komanda pirmaudavo, jis žinojo, jog „Žalgiris“ gali bet kurią akimirką atsikovoti prarastus taškus.
„Tai buvo sunkios rungtynės“, – žurnalistams teigė treneris. „Tą parodė pirmas kėlinys, kai abi komandos kovojo lygiai. Antrame kėlinyje šiek tiek atitrūkome, tčiau žinojome, kad „Žalgiris“ gali grįžti į rungtynes – trečiame kėlinyje jie tikrai žaidė kietai ir išmušė mus iš ritmo“, – pripažino P. Laso.

Tiesa, treneris džiaugėsi, kad per pertraukėlę tarp 3 ir 4 kėlinio pavyko įkvėpti savo žaidėjus ir įveikti „Žalgirį“ namų arenoje.

Tuo tarpu Šarūnas Jasikevičius negailėjo kritikos auklėtiniams. Tiesa, šįkart jam kliuvo ne iššvaistytos baudos, o ambicijų neturėjimas ir prasta komunikacija tarp toje pačioje pozicijoje žaidžiančių žaidėjų.

„Tai buvo antros, trečios klasės situacijos. Sąžiningai, mes jų net nemokom, bet jeigu jos ateina ir įvyksta žaidimas du prieš du, tai mes tikrai norėtume, kad mūsų gynėjai susikeistų… O mes šiandien iš to gavom maždaug 10 – 12 taškų“, – teigė treneris.

Š. Jasikevičius pripažino, jog anksčiau jo įvardyta kliūtis pergalėms – patirties trūkumas – nebuvo vienintelė ir, turbūt, tikrai nebuvo pagrindinė šįkart.

„Kažkur „nedadirbau“ komunikacijos srity. Jie paprasčiausiai nesusišneka. Vienas epizodas buvo net, kai jie šnekėjo vienas su kitu, bet arenoje ne vienas žmogus – gal jie šneka per tyliai…“ – svarstė „Žalgirio“ treneris. „Ir kas baisiausia, nuo tol, kol aš esu treneris, komanda nepadarė jokios pažangos, jei šnekėtume apie komunikaciją vieno žaidėjo su kitu“, – pripažino jis.

Apibendrindamas visą rungtynių situaciją Š. Jasikevičius tvirtino, jog klaidos buvo itin skaudžios, o žaidėjai aikštelėje vis dar nenori „mirti“ – tai yra, neatiduoda visų jėgų.

„Labai skaudžiai (kalbant, red.), kai kurios situacijos, kuriose gavome taškus, buvo skaudžiai juokingos. Sporto mokyklų trečioje, ketvirtoje klasėje šitų dalykų net nebemoko turbūt“, – žurnalistams teigė jis.

Kitas „Žalgirio“ išbandymas Eurolygoje laukia sausio 24 dieną – kauniečiai stos į kovą su Maskvos CSKA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA