Naujovės viešajame transporte skatina vis daugiau miestiečių atsisakyti nuosavų automobilių | Kas vyksta Kaune

Naujovės viešajame transporte skatina vis daugiau miestiečių atsisakyti nuosavų automobilių

R.Tenio nuotr.

Praėjusių metų pabaigoje Kauno viešojo transporto sistemoje įgyvendinta svarbi naujovė – į elektroninio bilieto sistemą įtraukti maršrutiniai taksi. Jau daugiau nei mėnesį, kaip viešojo transporto keleiviai už važiavimą maršrutiniais taksi gali atsiskaityti ir Kauno kortele – elektroniniu keleivio bilietu.

Tai reiškia, kad kauniečiai keliaudami autobusu ar troleibusu, gali persėsti į maršrutinį taksi ir mokėti už bendrą kelionę (Kauno kortele) vos vieną eurą. Taip pat tarp maršrutinių taksi persėsti nemokamai ar keliauti neribotai įsigijus mėnesinį bilietą.

Pasidomėjome, kaip naujoves vertina patys keleiviai.

[galerija kiek=””]

Keliauti tapo patogiau

Kaunietė Nijolė nuolatinių bilietų niekada neperka. Į darbą važiuoja 11 troleibusu iki Eigulių stotelės, ten persėda į 53 maršruto mikroautobusą, vežantį iki parduotuvės, kurioje dirba. Namo ją parveža sūnus automobiliu.

„Anksčiau rytais mokėdavau pilną kainą už važiavimą troleibusu ir po to – mikroautobusu. Dabar persėdu nemokamai ir už 1 eurą nuvažiuoju iki galutinio tikslo. Su „mikriuku“ arčiau ir greičiau privažiuoju, nereikia eiti toli nuo stotelės slidžiais šaligatviais, mano metuose jau būtų sunku“, – šypsosi moteris. Dar ji pastebėjo, kad žiemą labai smagu, jog nebereikia nusimauti pirštinių ir krapštyti monetų vos įlipus.

Marius skaičiuoti moka, todėl į darbą Vilniuje iš Kauno važiuoja visuomeniniu transportu. Iš Partizanų gatvėje esančios stotelės „Dvarčionių keramika“ mikroautobusu kiekvieną darbo dieną važiuoja iki autobusų stoties ir ten įlipa į tarpmiestinį autobusą. Automobilis saugiai stovi prie namų, o jo šeimininkas kelionėje įsijungia kompiuterį ir nesuka galvos dėl spūsčių ar slidaus kelio.

„Visas naujienas spėju peržiūrėti, o jei noriu, pasnūduriuoju. Galvoju apie savo reikalus, o ne kelininkus ar blogą orą. Dabar atsirado nuolatinis bilietas mikroautobusų keleiviams, kuris man „padovanojo“ pietus ir net ne vienus. O jei kur ne savo mašina savaitgalį važiuoju – dar vienas bonusas. Sumoku už nuolatinį bilietą 35 eurus ir nebeskaičiuoju, o anksčiau išleisdavau per mėnesį 45-50 eurų“, – pasakoja vyriškis.

Planuoja įsigyti elektroninę bilietų kortelę

„Nelabai mėgstu keliauti visuomeniniu transportu, nors savo automobilio neturiu. Tad tariamės su kolegomis ir keliese vienu automobiliu važiuojam į darbą ir atgal. Bet būna, kad kažkas iš kolegų yra komandiruotėje, ar automobilis neužsiveda arba aš pati pavėluoju, tuomet tenka „atsiprašyti“ ir tada renkuosi važiuoti mikriuku“, – sako Asta.

Elektroninio bilieto ji vis dar neturi, nes autobusais ir troleibusais keliauja retai, o piniginėje iš įpročio visad turi kelias euro monetas.

„Dabar jau tikriausiai pirksiu Kauno kortelę, – svarsto mergina. – Kai atsirado nemokamas persėdimas tarp mikriukų, kainos skirtumas išties motyvuoja įsigyti kortelę, nes kur mokėti 1, o kur – 2 eurus“. Asta pastebi, kad dažnai po darbo iš Žemutinių Šančių važiuoja ne namo, o pas mamą į Kalniečių rajoną. 53-iuoju „mikriuku“ užkyla į Parodos kalną, o ten persėda į 51-ąjį.

„Popierinis bilietas man nemokamo persėdimo galimybės nesuteikia, tik elektroninis. Manau, reikės pabandyti“, – svarsto neseniai apie pokyčius viešojo transporto sistemoje sužinojusi moteris.

Kauno kortelę įsigyti ir papildyti galima spaudos kioskuose, pašto skyriuose bei „Maxima“ parduotuvėse.

Atvykimas rodomas realiu laiku

Dar viena patogi naujovė miesto keleiviams – viešojo transporto stotelėse esančiose maršrutų švieslentėse atsirado ir maršrutinių taksi atvykimo laikas.

Primename, kad maršrutiniai taksi stotelėse privalomai nestoja, tad nepamirškite iškelti rankos norėdami sustabdyti autobusą jei laukiate jo stotelėje.

Akivaizdu, kad įvestos naujovės naujovės ne tik suteikia daugiau patogumo esamiems keleiviams, bet ir didina šių paslaugų patrauklumą bei skatina daugiau miestiečių rinktis kasdienėms kelionėms viešąjį transportą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA