R.Karbauskis: aš nesu melagis | Kas vyksta Kaune

R.Karbauskis: aš nesu melagis

delfi.lt 2017/01/18 11:35
Asociatyvi / DELFI nuotr.

DELFI konferencijoje apsilankęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis užtikrino, kad jį su pavaduotoja, Seimo nare Greta Kildišiene „riša tik darbiniai santykiai“. Politikas taip pat papasakojo, kodėl jo šeima gyvena svetur bei užtikrino nesantis melagis.

Politikas pastaruoju metu turėjo paaiškinti, kodėl LVŽS pirmininko pavaduotoja, Seimo narė Greta Kildišienė važinėjo jo įmonei „Agrokoncernas“ priklausančiu automobiliu „Range Rover“, kurį išperkamosios nuomos būdu, šaltinių teigimu, lizinguoja jos mama. Seimo narė nedeklaravo šio sandorio ir tai sukėlė klausimų apie verslo grupių paramą Seimo nariams – tiesiogiai ar per tarpininkus.

Savo ruožtu pati G. Kildišienė daugiau detalių apie sandorį nepateikė, tačiau antradienį surengtoje spaudos konferencijoje pranešė ketinanti artimiausiu metu įsigyti asmeninį automobilį ir informavo, kad neįvardijami artimieji nusprendė nutraukti sutartį su aptariama įmone dėl automobilio.

Tiesa, bėda galima įvardyti ne tik automobilį. Valstiečių ir žaliųjų sąjungoje išties kalbama ir apie specifinius R. Karbauskio ir G. Kildišienės santykius, nors abu politikai to nepatvirtina.

Be to, viešumoje girdima skirtinga informacija apie G. Kildišienės išsilavinimą, turimus sugebėjimus. Pavyzdžiui, kyla klausimas, ar politikė moka anglų kalbą, tačiau tai nesutrukdė ją deleguoti komandiruotei į Jungtinių Tautų renginį Niujorke.

Prašo viešumo, bet kreipia į VMI

Savo ruožtu premjeras Saulius Skvernelis viešai teigė, kad istorija dėl G. Kildišienės galimo interesų konflikto tampa tragikomiška, nors gali būti išsprendžiama labai paprastai.

„Manau, kad tai istorija, kuri tampa net tragikomiška. Jei yra klausimų, kurie atskirai kelia abejonių dėl transporto naudojimo ar kitų, tai Seimo narė turėtų išspręsti klausimą dėl transporto labai paprastai – yra galimybės turbūt alternatyvios ir pašalinti visas abejones galima, kad nebūtų net prielaidų kažkokiam interesų konfliktui. Reikia tą žingsnį padaryti ir atsisakyti tos transporto priemonės arba įforminti tuos turtinius santykius kitaip“, – interviu LRT radijui antradienį sakė S. Skvernelis.

Tuo metu R. Karbauskis kartoja, kad atsakymų reikia laukti iš Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI). Jo teigimu, į visus klausimus bus atsakyta iki tol, kol tai bus susiję su privačių asmenų pavardėmis.

„Nei „Agrokoncernas“, nei aš asmeniškai niekam jokios paramos nesame davę, sandėris yra komercinis. Tie pokalbiai, kad kažkas iš darželio auklėtojos atlyginimo bando išmokėti, yra visiškai netiesa. Seimo narė mane patikino, kad taip nėra“, – sakė politikas.

R. Karbauskis užtikrino, kad informacija, kuri gali būti viešinama, po tyrimo tikrai bus paviešinta.

Automobilį nuomojosi ir pats

Rugpjūčio 9 dieną susisiekus su G. Kildiešiene, DELFI ji sakė, kad vairuoja savo automobilį. Apie tai paklaustas R. Karbauskis patikino nežinantis visų niuansų, bet užtikrintai kartojo, kad jokių pažeidimų nėra.

„Visa kita – asmeniniai dalykai. Kodėl kas naudojasi kokiu automobiliu, ne mano reikalas. Seimo narė deklaravo viešuosius ir privačiuosius interesus taip, kaip reikalauja įstatymai“, – sakė pašnekovas.

Pats R. Karbauskis pripažino tik neseniai nusipirkęs nuosavą automobilį – prieš tai jis jį nuomojo iš „Agrokoncerno“, tą esą buvo deklaravęs.

„Tas automobilis, kurį nuomojau, nenaujas, o kurį nusipirkau – naujas“, – priežastį, kodėl įsigijo automobilį, aiškino politikas.

R. Karbauskis apie santykius su G. Kildišiene: mus riša tik darbiniai santykiai

Jis tikino, kad įtarimai dėl galimų artimų jo santykių su G. Kildišiene yra sąmoningas melas, kurį skleidžia du panevėžiečiai.

„Mus riša tik darbiniai santykiai“, – savo santykius su G. Kildišiene įvardijo politikas.

Pastaraisiais R. Karbauskis itin džiaugėsi. Jis sakė ja pasitikintis, esą stebintis puikius darbinius rezultatus.

Pašnekovas piktinosi tuo, kad jo šeimai dabar skiriamas itin didelis dėmesys.

„Jei mano vaikai būtų gimę 21 a., jie būtų dabar Lietuvoje. Tačiau jie gimė tokiu laiku, kai saugumo sąlygos, įstatymai čia veikė visiškai ne taip kaip dabar. Tuo laiku prie Kauno, kur gyvenau, siautė organizuotos gaujos ir taip toliau. Dabar laikai visiškai pasikeitė. Aš norėčiau paklausti Jūsų – kodėl negrįžta 100 tūkst. žmonių, kurie dabar užsienyje? Dažniausiai tos šeimos turi problemą su tuo, kad vaikai negali lengvai integruotis į lietuvišką mokyklą. Tėvai orientuojasi į tai, kad vaikai turi pabaigti mokslus ten, kur juos pradėjo“, – kodėl jo šeima šiuo metu gyvena užsienyje, aiškino politikas.

R. Karbauskis: aš nesu melagis

R. Karbauskis užtikrino, kad G. Kildišienę skyrybų byloje atstovaujantis advokatas Evaldas Valčiukas, kuris dirba ir su „Agrokoncernu“, atlyginimą už darbą gauna ne iš pastarojo.

„Aš nesu melagis“, – įtarimais piktinosi politikas.

Paklaustas, ar teisinga informacija, kad aptariamą automobilį iš „Agrokoncerno“ nuomojasi G. Kildišienės mama, R. Karbauskis nuo atsakymo išsisukinėjo atsakydamas tik tiek, kad yra įsitikinęs, kad jokio kriminalo čia nėra.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA