Pėsčiąjį užmušęs vairuotojas sudegino automobilio buferį, bet sunaikinti radiatoriaus nespėjo | Kas vyksta Kaune

Pėsčiąjį užmušęs vairuotojas sudegino automobilio buferį, bet sunaikinti radiatoriaus nespėjo

delfi.lt 2017/01/18 18:03
delfi nuotr.

Kauno apylinkės teismas vienam mėnesiui leido suimti praėjusį savaitgalį mirtinai jauną vyrą sužalojusį ir iš įvykio vietos pasišalinusį 31 metų Kėdainių rajono gyventoją E. B.

Bylos duomenimis, E. B. sausio 14 dieną Kėdainių rajone, Lančiūnavos kaime, neturėdamas teisės vairuoti (Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimu ji atimta 36 mėnesiams) vairavo automobilį „VW Golf“, kuriuo partrenkė keliu ėjusį jauną vyrą. Parbloškęs jį tempė, tačiau apie įvykusią nelaimę nepranešė nei policijai, nei medikams, praneša Kauno apylinkės teismas.

Teismas, svarstydamas kardomosios priemonės skyrimo klausimą, nevertino byloje esančių įrodymų ir nesprendė, ar įtariamasis yra kaltas. Teismas patikrino, ar šioje byloje yra pakankamai duomenų apie nusikaltimą ir ar yra pagrindas skirti suėmimą.

E. B. įtariamas padaręs sunkų ir nesunkų nusikaltimus. Pažymėtina, kad už sunkų nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų. Teismo posėdžio metu įtariamasis teigė gyvenantis pas tetą, pastaruoju metu dirbo Švedijoje ir ketino artimiausiu metu ten sugrįžti. Teismo nuomone, jis, būdamas laisvėje ir bandydamas išvengti griežtos laisvės atėmimo bausmės, gali bandyti bėgti arba slėptis, todėl yra pakankamas pagrindas jam skirti suėmimą.

Iš teismui pateiktų įrodymų matyti, kad E. B. davė parodymus, prisipažino padaręs nusikaltimą, paaiškino įvykio aplinkybes, todėl nėra pagrindo manyti, kad jis trukdys procesui. Šiuo konkrečiu pagrindu suėmimas neskiriamas.

Teismas taip pat atsižvelgė į tai, kad įtariamasis siekė nuslėpti nusikaltimą: partrenkęs pėsčiąjį ne tik pasišalino iš įvykio vietos, bet ir slėpė daiktinius įrodymus – sudegino automobilio priekinį buferį. Bandė sunaikinti ir automobilio radiatorių, tačiau to nespėjo padaryti.

Dėl šių priežasčių teismas nemato pagrindo jam skirti švelnesnę nei suėmimas kardomąją priemonę.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA