Kaune įsisiautėjo garažų plėšikas: iš 16 garažų jau įsilaužė į 4 | Kas vyksta Kaune

Kaune įsisiautėjo garažų plėšikas: iš 16 garažų jau įsilaužė į 4

KAs vyksta Kaune nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai praneša apie Kaune įsisiautėjusius garažų vagis. Pastaruoju metu itin suaktyvėjo vagystės Vilijampolėje. Kauniečiai mano, kad tai neseniai iš įkalinimo įstaigų paleistų asmenų darbas.

[galerija kiek=””]

„Norėjau paklausti, gal net ir informuoti apie ilgapirščius. Vilijampolėje, Kulvos gatvėje esančiuose garažuose, tarpušvenčio laikotarpyje prasidėjo vagystės ir jos tęsiasi iki dabar. Šį rytą išplėštas jau ketvirtas garažas. Mano nuostoliai nedideli, apie 70 eurų ir visų kitų nukentėjusių panašiai, bet labiausiai gaila išdraskytų durų. Vieni dedasi signalizacijas, kiti tikisi, kad į jų garažą nesikėsins. Vagys įžūlūs, nes švarina garažus vieną po kito, maždaug savaitės periodu ir panašu, kad neketina sustoti.

Noriu įspėti visus Kauno ir ypatingai Vilijampolės mikrorajono garažų savininkus todėl, kad pabaigus pas mus jie eis toliau.. Gaila, mums policija negali padėti, tad patys kovosime su jais. Įdomu, ar yra daugiau nukentėjusių ir kokiais būdais jie apsisaugo“, – rašo informaciją atsiuntęs kaunietis.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistas apsilankė minėtoje vietoje ir sutiko kelis garažų savininkus. Jie teigia kol kas nėra nukentėję, tačiau ką gali žinoti, kada ateis jų eilė, todėl bent vienas iš sutiktų kauniečių kaip tik stiprino savo garažo užraktą. Kaunietis tik prasidėjus vagystėms, įsirengė ir garsinę apsaugos sistemą.

Kitas kaunietis, jau daugelį metų garaže laikantis automobilį, numojo ranka ir sakė, kad jei ir įsilauš vagys, nieko gero garaže neras, nebent akumuliatorių ištrauks, kaip nutiko praėjusią naktį apiplėštam kauniečiui.

Jis pažymėjo, kad iš apvogtų garažų pasisavinta po vieną daiktą: vienas kaunietis neteko elektrinio statybinio įrenginio, iš kito išlupo automobilio akumuliatorių, tačiau daugiausiai nuostolių pridaro durų ar spynos sulaužymas.

Garažų bendrijos nariai įtaria, kad vagystės prasidėjo, kai iš įkalinimo įstaigos galėjo būti paleistas koks vietinis narkotikus vartojantis asmuo. Ne visi apvogti kauniečiai kreipiasi į policiją, nes nesitiki, kad ji kuo nors padės.

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė portalui „Kas vyksta Kaune“ pažymėjo, kad praėjusią savaitę netoli šios vietos esančiame požeminių garažų masyve Juodkrantės gatvėje iš automobilio pavogtas grotuvas, garaže palikti lieto lydinio ratlankiai, taip pat keturi naudoti akumuliatoriai. Policijos atstovė ragina visus nukentėjusius kauniečius kreiptis į policiją, net jei ir nuostoliai nebus dideli. Tai gali padėti ištirti kitas vagystes, nusikaltimo vietose randant įkalčius ir sučiumpant svetimus akumuliatorius pamėgusį vagį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA