Muziejuose vyks tarptautinė asmenukių diena | Kas vyksta Kaune

Muziejuose vyks tarptautinė asmenukių diena

Kauno miesto muziejaus nuotr.

Sausio 18 dieną yra minima Tarptautinė asmenukių muziejuje diena, prie šios akcijos kviečiama prisijungti visus kauniečius.

Trečiadienį reikia užsukti į muziejų su išmaniuoju telefonu ar fotoaparatu ir įsiamžinti ekspozicijų salėse.

Raginama nuotraukomis dalintis feisbuke, pridedant žymes #AsmenukėMuziejuje ir #MuseumSelfie.

Smalsiausiems lankytojams siūloma šią dieną geriau pažinti muziejų ir daugiau sužinoti apie jame saugomas vertybes, muziejuose vyks nemokamos ekskursijos, kiti edukaciniai renginiai.

Maironio muziejuje ekskursija prasidės 15 val. Trukmė – 45 min. Būtina išankstinė registracija tel. nr. 8 37 206 842! Programa lauks ir Kauno miesto muziejuje, M. K. Čiurlionio dailės muziejaus padaliniuose ir kitur.

Pirmą kartą ši smagi idėja – Tarptautinė asmenukių muziejuje diena – buvo įgyvendinta 2014 m. sausį, ją iniciavo kultūros tinklaraštininkė, tarptautinių kultūros programų koordinatorė ir muziejų entuziastė Mar Dikson iš Didžiosios Britanijos.

Asmenukių dienos tikslas – atgaivinti muziejus ir jų ekspozicijas, pristatyti juos kaip aktyvias, dinamiškas, šiuolaikiškas kultūros institucijas. Muziejų lankytojai ir darbuotojai kviečiami iš naujo atrasti muziejus kaip vietas, kuriose galima linksmai ir netradiciškai praleisti laiką, kūrybiškai pažvelgti į eksponatus ir juos savaip interpretuoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA