Kauno vairuotojams įvesti nauji greičio ribojimai miesto centre | Kas vyksta Kaune

Kauno vairuotojams įvesti nauji greičio ribojimai miesto centre

R. Tenio nuotr.

Jau šią savaitę įsigaliojo eismo tvarkos pokyčiai miesto centre – vairuotojai kai kuriomis gatvėmis turės judėti gerokai lėčiau nei buvo leidžiama anksčiau.

Kauno miesto eismo saugumo posėdyje priimtas sprendimas sumažinti maksimalų leistiną greitį Laisvės alėją kertančiose gatvėse tampa realybe. Greitis A. Mickevičiaus ir Maironio gatvėse buvo sumažintas iki 30 km/h, o kertant Laisvės alėją bus galima važiuoti ne didesniu kaip 20 km/h greičiu. Prieš įvedant naujus ribojimus, šiose vietose galiojo įprastas 50 km/h greitis.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė Kauno miesto savivaldybės transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras, sprendimas buvo priimtas dėl Laisvės alėja einančių pėsčiųjų saugumo.

Tikimasi, kad šie pakeitimai padės sudrausminti vairuotojus, kurie nesivadovauja eismo saugumo reikalavimais ir šią atkarpą kerta važiuodami 50 km/h ar greičiau.

Komisijos posėdyje atkreiptas dėmesys ir į netvarkingai šiose gatvėse paliekamus automobilius. Policija pažadėjo sustiprinti automobilių statymo kontrolę šiose miesto gatvėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA