Tokių atvejų vienetai: Kauno pareigūnai pamena, kaip vienas vairuotojas prisipažino | Kas vyksta Kaune

Tokių atvejų vienetai: Kauno pareigūnai pamena, kaip vienas vairuotojas prisipažino

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ sulaukė kauniečio klausimo dėl pažeistų kelių eismo taisyklių. Jis teigia, kad per neapsižiūrėjimą kirto sankryžą degant draudžiamam šviesoforo signalui ir teiraujasi, ar jam reikėtų kreiptis į policiją ir ar tokia praktika apskritai Lietuvoje taikoma, kai prasižengęs, bet pareigūnų neužfiksuotas eismo dalyvis, pats prisipažintų apie padarytą pažeidimą.

Kauno apskrities policijos dirbantys pareigūnai prisipažino, kad dar nėra sulaukę vairuotojų, kurie norėtų patys „prisiduoti“ dėl pažeidimų. Tiesa, tokių atvejų būna, kai vairuotojas sukelia kad ir menką įvykį ir nėra galimybės identifikuoti kito automobilio savininko. Pasišalinus iš eismo įvykio vietos ir nepranešus apie tai policijai, gresia ne tik bauda, bet ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas ilgam laikui.

Kad vairuotojai praneštų apie ne vietoje pastatytą automobilį ar savo padarytus kelių eismo taisyklių pažeidimus, pareigūnai tokių atvejų neatsimena.

Tiesa, pareigūnai dar iš tarybinių laikų pamena vieną istoriją.

Prie vienoje Kauno gatvėje patruliuojančių pareigūnų sustojo vairuotojas, kuris reikalavo patikrinti jo blaivumą. Pareigūnams įvykdžius vairuotojo prašymą, paaiškėjo, kad jis yra stipriai apgirtęs.

Vėliau paaiškėjo, kad tokiu būdu kaunietis sugalvojo išsisukti nuo darbo Černobylyje, kur gavo paskyrimą dirbti vairuotoju. Nėra teisių, nėra ir darbo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA