Įspėjimas vairuotojams: „Akropolio“ daugiaaukštėje aikštelėje jau baudžia automobilius paliekančius vairuotojus | Kas vyksta Kaune

Įspėjimas vairuotojams: „Akropolio“ daugiaaukštėje aikštelėje jau baudžia automobilius paliekančius vairuotojus

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Kauniečiai jau pastebėjo, kad Kauno „Akropolio“ daugiaaukštėje aikštelėje policijos pareigūnai jau pradėjo bausti pakitusios parkavimo tvarkos nepaisančių eismo dalyvių, paliekančių savo automobilius ilgiau nei leidžiama.

[galerija kiek=””]

Kaip jau skelbėme anksčiau, prekybos centro „Akropolis“ stovėjimo aikštelėje ties įvažiavimais pasitinka kelio ženklai su automobilių stovėjimo laiko ribojimu ir užrašas: „Prašome atkreipti dėmesį į pakeistus kelio ženklus Kauno „Akropolio“ stovėjimo aikštelėje: Nuo 3 val. nakties iki 8 val. ryto transporto priemonėms draudžiama stovėti šioje aikštelėje. Nuo 8 val. ryto iki 3 val. nakties šioje aikštelėje leidžiama stovėti ne ilgiau, nei 4 valandas.“

Akylūs portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai užfiksavo ir vieną automobilį, kurio vairuotojas kviečiamas į policiją, nes jo palikta transporto priemonė pažeidė parkavimo tvarką „Akropolyje“. Ant automobilio lango policijos pareigūnai vairuotojui paliko pranešimą apie pažeistas kelių eismo taisykles.

Jau esame rašę, pagal šiuo metu galiojančias kelių eismo taisyklių nuostatas, vairuotojai, palikdami transporto priemones riboto laiko stovėjimo zonoje, gerai matomoje vietoje privalo palikti informaciją apie atvykimo laiką. Pažymima, kad vairuotojai gali būti baudžiami, jei automobilius palieka nenurodydami stovėjimo laiko pradžios. Tai nustato kelių eismo taisyklių 149 punkto reikalavimas.

„Palikdamas stovėti motorinę transporto priemonę stovėjimo trukmę ribojančio ženklo galiojimo zonoje, vairuotojas privalo palikti informaciją apie motorinės transporto priemonės atvykimo laiką už priekinio motorinės transporto priemonės stiklo taip, kad ji būtų matoma kitiems asmenims“, – komentuoja policijos atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė.

Primenama, kad šių Kelių eismo taisyklių (KET) nesilaikymas – sustojimas ar stovėjimas vietose, kuriose KET draudžia sustoti ar stovėti, sustojimas ar stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų – užtraukia baudą nuo 28 iki 86 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA