Raudonnosių gydytojų-klounų komanda renka narius Kaune | Kas vyksta Kaune

Raudonnosių gydytojų-klounų komanda renka narius Kaune

Organizatorių nuotr.

Raudonomis nosimis pasipuošusių Gydytojų klounų komanda šiuo metu Kaune ieško komandos narių. Kandidatūros paraiškas siųsti galima iki sausio 16 dienos.

Raudonomis nosimis pasipuošę gydytojai klounai – tai Lietuvoje gydytojus klounus vienijanti organizacija, kurios tikslas – lankyti sergančius vaikus ligoninėse ir dovanoti jiems šypsenas, padedančias sveikti.

Gydytojai klounai reguliariai lanko sergančius vaikus Lietuvos ligoninėse, teikdami emocinę paramą vaikams ir juos slaugantiems artimiesiems.

Profesionalūs aktoriai – klounai dirba poroje po du, užsukdami į palatas ir individualiai bendraudami su vaikas per jų fantaziją ir vaizduotę. Tokiu būdu mažiesiems pacientams ir juos slaugantiems artimiesiems gydytojai klounai padovanoja džiugių akimirkų, kurių ligoninėse tikrai trūksta. Klounų apsilankymai praskaidrina ligoninės kasdienybę, mažina stresą ir baimę, padeda atsipalaiduoti, lavina vaizduotę. Stengiamasi su kiekvienu vaiku pabendrauti individualiai.

Gydytojai klounai vaikų ligoninėse lankosi ištisus metus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Kauno klinikų vaikų ligoninėje – kas antrą savaitę. Per mėnesį miestuose aplankoma daugiau kaip 1 tūkst. vaikų.

Moksliniai tyrimai rodo, kad juokas: stabdo streso hormonų (kortizono ir adrenalino) gamybą; didina endorfinų, mažinančių skausmą, kiekį; padeda sutrumpinti sveikimo procesą, taip pat skatina optimizmą, lavina vaizduotę, padeda kurti ryšius tarp žmonių.

Reikalavimų sąrašas kandidatams pateikiamas čia. Pirmas atrankos etapas Kaune planuojamas sausio 27 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA