S. Skvernelio patarėjas pateko į šauktinių sąrašą | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelio patarėjas pateko į šauktinių sąrašą

delfi.lt 2017/01/12 10:06
Delfi.lt nuotr.

Premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas Arnoldas Pikžirnis pateko į Krašto apsaugos ministerijos sudarytą privalomosios karo tarnybos šauktinių sąrašą. Tai patvirtino pats A. Pikžirnis.

Iš viso sąraše įtraukta daugiau nei 25 tūkst. 1991-1997 m. gimusių jaunuolių, tačiau devynių mėnesių privalomajai pradinei karo tarnybai bus pakviesti 3537 karo prievolininkai.

A. Pikžirnis sako, kad jis turės pristatyti dokumentus Kaune. Pašnekovas teigia nematantis bėdos, jeigu bus pašauktas atlikti privalomąją pradinę karo tarnybą ir neketina jos vengti.

Tiesa, A. Pikžirnio pozicija sąraše yra žemesnė nei du tūkstantoji. Kadangi privalomąją pradinę karo tarnybą pirmiausia kviečiami atlikti savanoriai, tai teoriškai įmanoma, kad šauktiniu jis netaps. Sausio 11 d. duomenimis, savanorių yra 612.

Paklaustas, ar sveikata leis atlikti tarnybą, A. Pikžirnis sako manantis, kad jo sveikata, išskyrus „kai kurias plaučių ligas“, yra pakankamai gera.

„Viskas bus pagal procedūras“, – aiškina A. Pikžirnis, bet pabrėžia savo indėlį darbuojantis nacionalinio saugumo srityje.

„Tikrai nematau jokių problemų, neketinu vengti ar išsisukinėti. Tai man nesuprantamas dalykas“, – aiškina patarėjas.

Pasak jo, premjeras S. Skvernelis apie situaciją informuotas.

Pirmieji 2017 m. šaukimo nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai tarnybą pradės balandžio viduryje, paskutinieji – gruodžio pradžioje. Spalį bus didžiausia šaukimo banga, per kurią į įvairius dalinius atvyks per 1,3 tūkst. karių.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA