Jungtinėje Karalystėje gyvenantis kaunietis: Rusija per daug sau leidžia | Kas vyksta Kaune

Jungtinėje Karalystėje gyvenantis kaunietis: Rusija per daug sau leidžia

Rusijos ambasados Londone paskelbta nuotr.

Jungtinėje Karalystėje gyvenantis kaunietis negalėjo savo akimis patikėti, ką savo socialinio tinklo profilyje skelbia Rusijos ambasados Londone administratoriai ir nutarė savo mintimis pasidalinti su visais kauniečiais, nes teigia, kad tai yra elementarus Rusijos pasityčiojimas iš likusios Europos.

„Rusijos ambasados Jungtinėje Karalystėje feisbuko profilis turi apie 12 tūkst sekėjų. Paprastai po jų publikacijomis skaitytojai spaudžia „patinka” kelias dešimtis kartų. Naujienos sulaukia vos kelių komentarų, tačiau sausio 11-osis įrašas,kuriame įkelta Jaltos (Krymas) nuotrauka ir parašyta (Yalta, Russia) sulaukė rekordinio skaičiaus komentarų, daugelis iš jų smerkia tokios informacijos pateikimą oficialiame ambasados puslapyje“, – rašo kaunietis Donatas, šiuo metu gyvenantis Jungtinėje Karalystėje.

Daugelis po įrašu komentuojančių socialinio tinklo vartotojų viešai smerkia tokios informacijos komunikaciją ir Rusiją kaltina pasisavinus jai nepriklausančią teritoriją.

Primename, kad Jalta yra miestas pietinėje Krymo autonominės respublikos dalyje, kurortas Juodosios jūros pakrantėje. Miestą kerta Bystros upė, aplink kurią yra išsidėstęs miesto centras. Čia gyvena apie 80 tūkst. gyventojų.

2014-ųjų kovą įvykusi Krymo, tarptautiniu mastu pripažįstamo Ukrainos dalimi, inkorporacija į Rusijos sudėtį. Po šio įvykio Rusija administruoja dvi Krymo dalis – Krymo respubliką ir federacinį Sevastopolio miestą.

Rusija užvaldė Krymo pusiasalį po karių įsiveržimo į Ukrainą. Per šiuos įsiveržimus kariai be jokių atpažinimo požymių ar ženklų, manoma Rusijos karinių pajėgų, užėmė Krymo Aukščiausiąją Tarybą. Tai leido į valdžią ateiti prorusiškai Sergėjaus Aksionovo valdžiai, paskelbti autonominę Krymo respubliką ir surengti referendumą.

Šie įvykiai tarptautiniu mastu buvo kritikuojami daugelio pasaulio lyderių, taip pat ir NATO, ir oficialiai vadinami nelegalia Ukrainos teritorijos aneksija. Tuo tarpu Rusijos nuomone taip buvo įvykdyta daugumos Krymo gyventojų nuomonė ir išreikšta pozicija referendume – noras prisijungti prie didesnės kaimynės Rusijos.

Jei ir jūs norite pranešti savo užfiksuotą informaciją ar pasidalinti turima informacija iš Kauno, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba arba per Feisbuko puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA