Paskelbė skaitomiausių knygų TOP 20 | Kas vyksta Kaune

Paskelbė skaitomiausių knygų TOP 20

Asociatyvi / KAVB nuotr.

Kasmet Kauno apskrities viešoji biblioteka skelbia skaitomiausių knygų dvidešimtukus pagal tris kategorijas: vaikų ir paauglių literatūra, grožinė literatūra bei mokslinė ir mokomoji literatūra. Taigi kokios populiariausios knygos buvo 2016 metais?

Populiariausia knyga vaikų bei paauglių literatūros kategorijoje tapo L. Lowry „Siuntėjas“. Tai didelės vidinės įtampos kupina šiuolaikinės amerikiečių rašytojos apysaka apie tobulai sutvarkytą ateities visuomenę. Šis neįprastos išmonės kūrinys bet kokio amžiaus skaitytoją privers susimąstyti apie žmonijos dabartį ir ateitį, apie stulbinančius laimėjimus ir skaudžius praradimus.

Garbingą antrą vietą užėmė S. Šaltenio „Riešutų duona“, trečią – S. Lagerlöf „Portugalijos karalius“. Pastarajame romane gvildenama viena iš amžinųjų literatūros temų — tėvų ir vaikų santykiai. Tai aistringas pasakojimas apie begalinę tėvo meilę dukrai, žmogaus nedalią, gėrio ir tiesos paieškas.

G. Morkūno knygai „Vasara su Katšuniu“ atiteko ketvirta vieta. Penktoje vietoje yra R. Unos „Atjunk“, kuri Lietuvoje buvo išrinkta populiariausia 2015-ųjų Metų knyga paaugliams. „Atjunk“ tapo bene svarbiausiu praėjusiųjų metų akcentu – birželio 1-ąją dieną tiesioginės transliacijos metu visose Lietuvos apskričių viešosiose bibliotekose vykusiame atidaromajame „Vasara su knyga“ renginyje buvo skaitoma ši knyga.

Džiugu, kad tarp bibliotekos skaitytojų mėgstamiausių rašytojų yra ir lietuvių autorių. Skaitomiausių grožinės literatūros knygų dvidešimtuko lyderė – A. Škėmos „Balta drobulė“. Į geidžiamiausių grožinės literatūros knygų sąrašą taip pat pateko ir J. Kunčino „Tūla“ bei V. Mykolaičio-Putino „Altorių šešėly“.

Visą bibliotekos lankytojų skaitomiausių knygų TOP 20 sąrašą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA