Italų žurnalistai apie Kauno kalėdinę eglutę: tiesiog pažvelgi ir įsimyli | Kas vyksta Kaune

Italų žurnalistai apie Kauno kalėdinę eglutę: tiesiog pažvelgi ir įsimyli

R. Tenio nuotr.

Kaune apsilankę vieno seniausio Italijos dienraščio „La Stampa“ žurnalistai liko sužavėti bei geru žodžiu atsiliepė apie Kalėdų sostine tituluojamą miestą.

„Kaunas dar vadinamas „mažuoju Paryžiumi“, nes čia yra ką pasižiūrėti, o gyventi dar įdomiau. Kauno mieste akivaizdus architektūros stilių mišinys, o istorinis centras – tikra brangakmenių dėžutė. Akivaizdu, kad Kaunas yra tikra Kalėdų sostinė, o ryšys su Kalėdų Seneliu yra daugiau nei akivaizdus. Būtent čia, Kalėdų sezono metu, galima susipažinti su Šv. Mikalojumi, kuris daugiau nei 500 metų, yra miesto globėjas, – rašo „La Stampa“ žurnalistė Livia Fabietti. – Seniausiuose rašytiniuose šaltiniuose, pašto ženkluose matomas Šv. Mikalojaus atvaizdas. Per Kalėdas, Šv. Mikalojaus skulptūrėle, paprastai laikoma bažnyčioje, šventiniu laikotarpiu pernešama į rotušę.“

Gerą įspūdį italams paliko ir novatoriška Kauno kalėdinė eglutė, todėl jai nepagailėjo gerų žodžių.

„Šiais metais Kalėdų eglutė – karuselė yra netradicinė, novatoriška. Siurprizas ir jauniems, ir seniems. Tiesiog pažvelgi ir įsimyli. Jos privalumai: šviesa ir judėjimas. Kalėdų eglutė yra ne statinė, o besisukanti, ja galima žavėtis iš visų pusių. Kalėdinę atmosferą sukuria Kalėdų miestelis (turgelis), kuriame tiek mažiems, tiek dideliems yra veiklos. Kadangi Kalėdos asocijuojasi su dovanomis ir apsipirkimu, nepraleiskite progos apsilankyti parduotuvėse ir pasigrožėkite kalėdinėmis dekoracijomis Laisvės alėjoje, t.y. 1.6 km ilgio „Rytų Europos ilgiausioje pėsčiųjų gatvėje“, kurioje yra nerūkymo zonos“, – reziumuoja dienraštis „La Stampa“.

Dienraštis „La Stampa“ yra vienas seniausių Italijoje, įkurtas prieš pusantro šimto metų (1867 m. vasario 1 d.). Jo tiražas siekia apie 250 tūkst. kopijų, o „Facebook“ puslapis turi daugiau kaip milijoną sekėjų.

Pilną straipsnį apie Kauną italų kalba rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA