Dėl slidžių Šilainių šaligatvių pasipiktinusi kaunietė sulaukė atsakymo | Kas vyksta Kaune

Dėl slidžių Šilainių šaligatvių pasipiktinusi kaunietė sulaukė atsakymo

R. Tenio nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune” kreipėsi kaunietė Raminta, ji dalinasi užfiksuota nepalankia pėstiesiems padėtimi kai kuriose Kauno gatvėse. Moteris pasakoja, kad žiemą šaligatviai Šarkuvos, Kuršių ir A. Kačanausko gatvėse tapo sunkiai praeinami, nes nukloti ledu ir nepabarstyti. Situaciją pakomentavo miesto savivaldybės atstovas, kuris teigia, jog įmonės ir gyventojai taip pat turėtų prisidėti prie darbų, nes viso miesto sutvarkyti praktiškai neįmanoma.

Ne kartą krito

Kaunietė rašo: „Kodėl šią žiemą nebarstomi A. Kačanausko, Šarkuvos, Kuršių gatvių šaligatviai? A. Kačanausko gatvėje ne tik šaligatviai nebarstyti, bet pati gatvė tapo gryna ledo arena. Ypač probleminė vieta: Šarkuvos ir Kuršių gatvių sankryža prie šviesoforo. Per paskutines dvi dienas paslydau ir nukritau jau 4 kartus. Ant gatvių susidaręs grynas plikledis net žvilga, o niekas nebarsto, nei smėlio, nei druskos. Ar taip Kaunas taupo?”, – klausė Raminta.

Pirmumas – pagrindinėms gatvėms

Portalas susiklosčiusią situaciją paprašė pakomentuoti Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėją Aloyzą Pakalniškį. Jis informavo, kad dėmesys pirmiausiai skiriamas pagrindinėms miesto gatvėms valyti ir barstyti. „Jeigu tą nustotume daryti, eismas mieste būtų paralyžiuotas, o tokių gatvių mieste turime apie 250. Suprantame mažesnių gatvių gyventojų nusiskundimus ir priekaištus, ir tikimės jų pagalbos prisidedant prie šaligatvių nuvalymo prie gyvenamųjų namų ar įmonių”, – teigė A. Pakalniškis.

UAB „Kauno švara” valo ir barsto šaligatvius smėlio druskos mišiniu pagal prioritetus: pirmiausia valomi nuo sniego ir barstomi smėlio druskos mišiniu laiptai, viešojo transporto stotelės, tuomet Centro seniūnijos šaligatviai, tiltų viadukų šaligatviai, šaligatviai esantys prie ligoninių, poliklinikų, bibliotekų ir kitų viešųjų vietų, pagrindinių – magistralinių gatvių, kur yra didelis žmonių srautas, paskutiniame etape – likusių gatvių šaligatviai.

Pašnekovo teigimu, įmonė valo ir barsto šlapios druskos mišiniu pagrindines magistralines gatves, gatves, kur yra didesnis automobilių srautas bei gatves, kuriomis važiuoja viešasis transportas. Valoma ir barstoma, atsižvelgiant į meteorologines oro sąlygas, kritulius, oro temperatūrą ir realų poreikį, esant plikledžiui.

„Kitų gatvių valymą ir barstymą smėlio-druskos mišiniu užsakome papildomais užsakymais pagal gyventojų pranešimus ir realų poreikį patikrinus padėtį vietoje. Šarkuvos g. ir Kuršių g. šaligatvius minėta įmonė valo ir barsto paskutiniame etape”, – komentavo A. Pakalniškis.

Išbarsto tonas druskos

Esant didesnei plikledžio susidarymo galimybei per naktį į pagalbą pasitelkiama 15 valymo mašinų ir išbarstoma apie 150 tonų druskos. Po gausesnio snygio Kaune nuolat darbuojasi devynios mobilios brigados, kurios nuo sniego valo ir barsto laiptus, viešojo transporto stoteles, požemines perėjas, šaligatvius.

Popiet smėlio-druskos mišiniu šaligatviai barstomi Aleksote, Vilijampolėje, Centre, Žaliakalnyje, Eiguliuose. Didesnėse gatvėse šaligatvius nuvalo traktoriai, mažesnėse tenka darbuotis rankomis.

Ragina kreiptis

Savivaldybės atstovas ragino gyventojus dėl nenuvalytų gatvių, slidžių šaligatvių – kreiptis į miesto avarinės tarnybos dispečerinę nemokamu telefonu: 8 800 00111.

Valymo darbai vyksta ir šeštadieniais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA