Kaune apdovanoti neatlyginti kraujo donorai | Kas vyksta Kaune

Kaune apdovanoti neatlyginti kraujo donorai

Kauno klinikų nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Kauno klinikose iškilmingos ceremonijos metu buvo pagerbti neatlygintini kraujo donorai. Jiems įteiktos LR sveikatos apsaugos ministerijos padėkos.

Pasak Kauno klinikų Kraujo centro vadovės dr. Jolantos Jeroch, kraujo donorai visuomet laukiami Kraujo centre ir skatinami prisidėti prie neatlygintinos kraujo donorystės. „Padėkos nusipelno visi kraujo donorai, nors ir kartą dovanoję kraujo. Ypatingai dėkojame tiems, kurie, suprasdami nuolatinį ir didžiulį donorų kraujo poreikį ligoninėje, kaskart dalį savo laisvalaikio dovanoja donorystei. Juk jų dėka pacientai greičiau pasveiksta, išgelbėjama gyvybė, daugeliui suteikiamas naujas šansas gyventi. Tai – didžiulė dovana“, – kalbėjo dr. J. Jeroch.

Kauno klinikų Kraujo centro darbuotojai pagerbė daugkartinius kraujo donorus, kurie ne tik patys duoda kraujo neatlygintinai, tačiau skatina tai daryti ir kitus. „Prasmingi poelgiai užkrečia ir aplinkinius – sulaukiame donorų draugų, kolegų, šeimos narių“, – džiaugėsi Kraujo centro vadovė ir priminė, jog kiekvienas kraujo lašas ligoninei yra labai svarbus ir brangus.

Kiekvienais metais LR sveikatos apsaugos ministro įsakymu apdovanojami neatlygintinos kraujo donorystės srityje pasižymėję donorai: davusieji kraujo neatlygintinai 20 kartų apdovanojami Lietuvos donorystės žymūno pažymėjimu, 30 kartų – Lietuvos nusipelniusio donoro pažymėjimu, o dovanojusiesiems kraujo ne mažiau kaip 40 kartų suteikiamas Lietuvos garbės donoro vardas ir apdovanojami kartu su tai patvirtinančiu pažymėjimu, medaliu, ženkleliu.

Ketvirtadienio vakarą Kauno klinikų Kraujo centro donorus pasveikino Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Alvyda Naujokaitė. Garbės donoro vardai suteikti trims donorams: Laimiui Kazakevičiui, Remigijui Rudzianskui ir Bronislovui Šlaičiūnui.

LR sveikatos apsaugos ministerijos padėkos įteiktos Lietuvos nusipelniusiems donorams: Mažvydui Aleknai, Artūrui Averjanovui, Arnoldui Deguliui, Aurelijui Eičui, Andriui Medvedevui, Alvydai Karūnaitienei, Kristinai Matukaitienei, Jonui Mičiuliui, Rimantui Stakauskui, Renaldui Svistun, Jelenai Žeburtovičienei ir Viliui Žiurinskui.

Vakaro metu buvo pagerbti ir Lietuvos donorystės žymūnai: Jonas Banėnas, Vasilij Danilčenko, Rolandas Kolyšnicinas, Saulius Marcinkevičius, Marius Matukaitis, Mindaugas Murauskas, Žilvinas Vagonis, Edmundas Varpiotas, Aleh Zelkouski.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA