Nusprendė, kada iš Rotušės aikštės išgabens kalėdinę eglę | Kas vyksta Kaune

Nusprendė, kada iš Rotušės aikštės išgabens kalėdinę eglę

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytojams buvo užduotas klausimas: kiek laiko Rotušės aikštėje derėtų laikyti kalėdinę-eglę karuselę, kuri čia stovi nuo lapkričio 26 dienos.

Sulaukta didelio gyventojų aktyvumo, į kurį atsižvelgė už eglutės laikymą aikštėje atsakingi asmenys.

Nors tradiciškai kalėdinės eglės mieste nupuošiamos per Trijų Karalių šventę, tačiau šįkart Rotušės aikštėje stovinčiai eglei padaryta išimtis.

Atsižvelgta į kauniečių teiginius, kad dar ne visi suspėjo eglutę aplankyti, ja pasidžiaugti, o ir sniego visai neseniai sulaukta, tad eglutė gražiausiai atrodo būtent dabar, kai lauke pūpso sniego kalnai.

Kauno miesto savivaldybė nusprendė, kad menininkės Jolantos Šmidtienės kurta kalėdinė eglė-karuselė aikštėje stovės iki pat sausio galo – 31 dienos.

Rotušės aikštėje stovinčios 16 metrų aukščio eglės viršutinė dalis yra sudaryta iš keturiasdešimties gyvų eglučių. Apatinėje eglės dalyje įrengta konstrukcija, kuri iš lėto sukasi, leisdama ant jos saugiai užlipti ir nulipti.

Vaikams įrengta dvylika medinių arkliukų, o suaugusieji gali įsikurti ant kėdučių, suoliukų ir kitų meninių akcentų, kurie taip pat įrengti ant besisukančios platformos. Ratu eglutės karuselė apsisuka per maždaug 20 minučių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA