Kulautuvoje atsiras vandenlenčių parkas | Kas vyksta Kaune

Kulautuvoje atsiras vandenlenčių parkas

Vasarą Kulautuvoje bus atidarytas vandenlenčių parkas.

Verslininkai jau apžiūrėjo Kulautuvos karjerą ir tvirtino, kad jame galima įrengti dvi vandenlenčių trasas. „Čia galėtų veikti stilinga kavinė, kempingas, pripučiamų atrakcionų kompleksas, vandenlenčių įrangos ir laisvalaikio prekių parduotuvė. Centre dirbtų profesionalūs instruktoriai, pagalvotume ir apie įvairias pramogas visai šeimai“, – dalijosi planais vandenlenčių parkus steigiančios ir juos prižiūrinčios UAB „Gedbra“ vadovas Antanas Sysas.

Iki tvenkinio bus galima atminti ir dviračiu – nuo Šilelio kaimo iki Kulautuvos sodų driekiasi dviračių takas.

Kulautuva, kartu su Kačergine ir Zapyškiu siekia kurortinės teritorijos statuso, todėl verslininkų iniciatyva nudžiugino V. Makūną. „Mūsų krašte yra daug gražių vandens telkinių, todėl smagu, kad vandens sporto šakos populiarėja. Žmonės nori aktyviai leisti laisvalaikį, o mes, savivaldybės atstovai, stengiamės atsižvelgti į jų lūkesčius”, – sakė meras.

Pernai vandenlenčių parkas įsikūrė ir Graužės tvenkinyje, Noreikiškėse. Jame įkurta kabelinė dviejų bokštų sistema. Trasos ilgis 268 metrai. Parkas per trumpą laiką sulaukė didelio dėmesio ir pelnė bene lankomiausio vandenlenčių parko vardą.

Nors Lietuvoje vandenlenčių sportas gyvuoja vos šeštą sezoną, šalyje jau veikia daugiau kaip 30 vandenlenčių parkų. Šis sportas nereikalauja ypatingo fizinio pasirengimo, juo gali mėgautis ir jaunimas, ir vyresnio amžiaus žmonės. Čiuožiant vandeniu dirba labai daug raumenų grupių, todėl tai ne tik puikus laisvalaikio praleidimas, bet ir sveikatos šaltinis.

Vandenlentės pretenduoja tapti 2020 m. vasaros Olimpiados sporto šaka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA