Vyksta saugiausios Kauno rajono seniūnijos rinkimai | Kas vyksta Kaune

Vyksta saugiausios Kauno rajono seniūnijos rinkimai

KRS nuotr.

Šiuo metu Kauno rajono teritorijoje veikia daugiau nei šimtas saugios kaimynystės grupių, vienijančių apie 2 tūkst. gyventojų. Gyventojai iki sausio 10 d. kviečiami balsuoti ir įvertinti saugumą kiekvienoje seniūnijoje. 

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato viršininko Aleksejaus Chramino teigimu, saugi kaimynystė – tai bendras policijos, seniūnijos, bendruomenės, ten dirbančios saugos tarnybos, ir visuomeninės organizacijos projektas. Anot jo, programos sėkmę tik iki 20 proc. lemia policijos ar kitų jėgos struktūrų veikla, o kitus 80 proc. – bendruomenės narių aktyvumas.

Gruodžio mėnesį visuomenei buvo pristatyta 2005-2015 m. Viešojo saugumo situacijos ataskaita.

Kadenciją baigęs Vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas pabrėžė, kad stipriai išaugo saugiai besijaučiančių žmonių skaičius (nuo 47 iki 79 proc.), gerai kriminogeninę situaciją vertinančių (nuo 29 iki 63 proc.) ir manančių, kad rizika tapti nusikaltimo auka maža (nuo 40 iki 67 proc.), gyventojų dalis. Tai yra vieni geriausių rodiklių per pastarąjį dešimtmetį. Gerėjančią statistiką lemia ne tik policijos darbas, bet ir visuomeniški piliečiai, sparčiai kuriamos saugios kaimynystės.

Planuojant metų darbus policijos atstovai kreipiasi į visuomenę ir prašo įvertinti saugumo lygį Kauno r. seniūnijose. Susumavus apklausos rezultatus bus matoma, kurių seniūnijų gyventojai jaučiasi saugiausi, o kuriose Kauno rajono vietose situaciją reikėtų gerinti. Balsavimas vyksta iki sausio 10 d.

Balsuoti galima čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA