Skelbia nupuoštų eglučių surinkimo vietas, išmetus bet kur grės baudos | Kas vyksta Kaune

Skelbia nupuoštų eglučių surinkimo vietas, išmetus bet kur grės baudos

R. Tenio nuotr.

Praėjus žiemos šventėms, dauguma gyventojų ieško, kaip tinkamai sutvarkyti nupuoštas Kalėdų eglutes. Aplinkosaugininkai siūlo keletą alternatyvų.

Viena iš jų – medelius nuvežti į žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles. Žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelių adresus rasite čia.

Kita galimybė – sudalyvauti 2017 m. sausio 5–14 d., daugelyje Lietuvos miestų vyksiančioje akcijoje „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“. Akcijos metu gyventojai raginami nupuoštas eglutes nuvežti į joms skirtus akcijos lipdukais pažymėtus didelės talpos konteinerius.

Gyventojų patogumui šie konteineriai stovės itin didelio žmonių srauto sulaukiančiose vietose prie prekybos centrų ir kitur. Šie konteineriai skirti tik eglutėms, todėl kitokias atliekas į juos mesti griežtai draudžiama. Surinktos eglutės bus perdirbtos ir perduotos katilinėms, naudojančioms biokurą. Šiuo kuru bus šildomi gyventojų būstai.

Gyventojams primenama, kad žaliaskarių palikti prie konteinerių ar kitose vietose nevalia. Nuo sausio 1 d. įsigaliojo Administracinių nusižengimų kodeksas, nustatantis baudas ir už netinkamą atliekų tvarkymą.

Išmetus kalėdines eglutes tam neskirtose vietose, gresia baudos nuo 20 iki 80 Eur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA