Į Seimą neišrinktas A.Nesteckis teikiamas vadovauti Kauno rajono savivaldybės administracijai | Kas vyksta Kaune

Į Seimą neišrinktas A.Nesteckis teikiamas vadovauti Kauno rajono savivaldybės administracijai

BNS 2017/01/03 13:42
Archyvo nuotr.

Į Seimą nepatekęs socialdemokratas Antanas Nesteckis teikiamas į Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas.

Jis turėtų pakeisti pernai gruodį iš pareigų pasitraukusį Ričardą Pudževelį.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas BNS patvirtino siūlantis A.Nesteckio kandidatūrą, tačiau, anot jo, dar laukiama Socialdemokratų partijos Kauno rajono skyriaus tarybos pritarimo.

Savivaldybės tarybos posėdis, per kurį turėtų būti balsuojama dėl A.Nesteckio paskyrimo, suplanuotas sausio 12 dieną.

R.Pudževelis su vicemeru Kęstučiu Povilaičiu atsistatydino, kai sulaukė teisėsaugos įtarimų politinės korupcijos byloje.

Kauno rajono meras V.Makūnas gruodžio pradžioje sustabdė narystę socialdemokratų partijoje po to, kai korupcijos byloje buvo apklaustas specialiuoju liudytoju.

V.Makūnas BNS teigė kol kas naujo vicemero kandidatūros nesiūlantis.

Teisėsauga įtaria, kad R.Pudževelis susitarė su vienu verslininku, jog įmonės lėšomis bus suremontuotas jo namas, o apskaitoje bus nurodyta, kad medžiagos panaudotos renovuojant savivaldybei priklausančias šilumos katilines. Pareigūnai tiria įtarimus dėl kyšininkavimo, papirkimo bei piktnaudžiavimo. Byloje iš viso yra 11 įtariamųjų – privačių bendrovių darbuotojų, taip pat administracijos direktoriaus žmona.

A.Nesteckis 2011-2012 metais yra ėjęs Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas. Pastaruosius ketverius metus jis buvo Seimo narys, tačiau pernai spalį vykę parlamento rinkimai politikui nebuvo sėkmingi. Garliavos vienmandatėje apygardoje jis liko trečias, neišrinktas ir daugiamandatėje apygardoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA