Naujųjų pagirios: pirmoji baudžiamoji byla Kaune už vairavimą girtam | Kas vyksta Kaune

Naujųjų pagirios: pirmoji baudžiamoji byla Kaune už vairavimą girtam

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nepraėjus nei 7 valandoms po naujųjų, 2017-ųjų sutikimo Kaune, vairuotojui iškelta pirmoji baudžiamoji byla už vairavimą neblaiviam ir eismo įvykio sukėlimą. Vyriškis, naujųjų naktį gerokai padauginęs, nesuvaldė transporto priemonės ir rėžėsi į gatvės apšvietimo stulpą.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas, tai pirmas vairuotojas Kaune, kuriam pritaikytos nuo naujųjų metų įsigaliojusios taisyklės, kuomet už vairavimą išgėrus gresia ne tik bauda, vairuotojo pažymėjimo atėmimas, bet ir baudžiamoji atsakomybė.

Eismo įvykis Žemaičių plente užregistruotas sekmadienį 6:49 val. Vyriškio nesuvaldytas automobilis rėžėsi į gatvės apšvietimo stulpą. Vairuotojui po avarijos nustatytas 1,8 promilės girtumas.

Tiesa, tai jau ne pirmas vairuotojas Lietuvos keliuose, kuriam už vairavimą išgėrus pritaikyta baudžiamoji atsakomybė. Pirmasis į jį pakliuvo vilnietis, kuris šią naktį į alkotesterio matuoklį įpūtė 2,35 promiles.

Policijos pareigūnai pabrėžia, kad nuo 2017 m. sausio 1 d. neblaivūs asmenys, kuriems vairuojant bus nustatytas didesnis, nei 1,5 prom. girtumas, bus privalomai pristatomi į medicinos įstaigas, iš jų bus paimamas kraujas. Iš neblaivaus vairuotojo gali būti paimtas automobilis. Teismo kompetencijai priklausys sprendimas – kokiam terminui bus atimta teisė vairuoti, o tam tikrais atvejais šie asmenys susigrąžinti teisę vairuoti galės ne anksčiau, nei po 10 metų.

Teismas, nagrinėdamas tokias bylas, galės priimti sprendimą ir dėl tūkstančius eurų siekiančių baudų, ir dėl arešto, ir dėl realaus laisvės atėmimo, o visais atvejais vairuotojams grės gėdingas įrašas asmens istorijoje – teistumas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA