Kaune Naujuosius vėl švęs blaiviai | Kas vyksta Kaune

Kaune Naujuosius vėl švęs blaiviai

Tendencija Naujuosius metus sutikti blaiviai ir sąmoningai, kasmet šalyje vis labiau populiarėja. Plinta ir įvairios asmeninės akcijos kaip antai „Mėnesis be alkoholio” ar „Metai blaiviai” ir pan. Kai kuriuose renginiuose alkoholis tampa prasto skonio ženklu.

[galerija kiek=”8″]

Skatina blaivybės idėją

Iniciatyvos kyla ne tik draugų tarpe, didelio populiarumo sulaukia ir masiniai vakarėliai rengiami ne tik sostinėje, kaip tarkim „Varom!”, bet ir Kaune. Šįmet laikinoji sostinė pakvies be alkoholio švęsti į „Goloka Mantra Party Naujieji 2017″. Šis Naujųjų vakarėlis Kaune vyks jau ketvirtus metus iš eilės, kaip ir kasmet, čia tikimasi sutraukti šimtus žmonių.

„Init” salėje 17 val. prasidėsianti šventė truks iki 2 val. nakties. Renginyje veiks dvi erdvės, vienoje bus pramogos, paskaitos, privačios astrologinės konsultacijos, veiks laikinų chna tatuiruočių salonas bei prekybos miestelis: ajurvediniai produktai, prieskoniai, samosos, saldainiai, arbata, laužo košė, vedinės saviugdos knygos.

„Vakarėlio esmė – propaguojamas šventimas blaiviai ir nesvarbu kokia šventė: Naujieji ar gimtadienis”, – įvardijo renginio atstovas Simas Grabauskas. Renginyje dalyvausiantis astrologas Egidijus Gubinas teigė, kad blaiviai sutinkantieji Naujuosius tik išloš: „Kitą dieną galvos neskaudės, nekankins depresija, sveikata bus gera”, – šypsodamasis kalbėjo astrologas.

Renginio organizatoriai informavo, kad prie įėjimo veiks apsauga, kuri į šventę įleis tik blaivius ir draugiškai nusiteikusius asmenis.

Pagrindinė salė – meditacijai

Antroje erdvėje mantras giedos krišnaitų bendruomenės atstovai. Nors praėjusiais metais renginys buvo orientuotas į pasauliečius, šįmet teigiama, kad jis turės didesnį dvasingumo atspalvį, mantrų giedojimui bus skirta pagrindinė salė, tačiau bus laukiami ir pasauliečiai.

S. Grabauskas teigė, kad šventėje bus laukiama intelektualių, bet kokias religijas išpažįstančių žmonių, ar ateistų. Norintieji atsiriboti nuo religinės šventės dalies, kviečiami į renginį užsukti bent trumpam – pasiklausyti paskaitų, pabendrauti, paskanauti košės ir prieš pat Naujuosius keliauti kitur, kad ir tradiciškai į Rotušės aikštę, prie pagrindinės miesto eglės.

Renginį ves dainininkė Ieva Zasimauskaitė – Kiltinavičienė.

Gausybė paskaitų

Šventė startuos 17 val., ją pradės renginio siela – humorą mėgstantis lektorius Darius Ražauskas. Jis ves linksmųjų klausimų-atsakymų dalį. 18:30 menininkė Žiedūnė Duobaitė pakvies į  seminarą apie mandalas ir praktinį užsiėmimą. Vėliau seks paskaitos apie dvasingumą, bus religinių anekdotų dalis.

21 val. Dhirashanta Das Gosvami ves paskaitą: sielos kelionė per materialų pasaulį bei kvies užduoti klausimų. 22:30 val. vyks bene laukiamiausia vakaro dalis, vedų astrologas Egidijus Gubinas atskleis astrologinę prognozę 2017-iems metams. Po to lektorius Darius Ražauskas papasakos, kaip ateinančiais metais sukurti laimingą šeimą, atskleis, ko tam reikia.

Astrologas: sėkmė šypsosis žingeidiesiems

Prieš renginį kalbintas vedų astrologas Egidijus Gubinas pasakojo, kad sausio 26 dieną sulauksime teigiamų pokyčių, mat saturnas iš skorpiono pereis į šaulio ženklą, iki tol ši planetos padėtis skatino katastrofas, nelaimingus atsitikimus, karus. Jo duomenimis, iki birželio 21 d. bus palankus metas.

Vasarą vėl lauks nemažai nesklandumų, ne viskas klostysis kaip planuota, o spalį vėl ateis ramybės periodas. „Ateinantieji metai bus pozityvesni, nuo sausio 14 dienos iki liepos vidurio bus sėkmingas laikotarpis, juo rekomenduojama pradėti svarbius darbus, kurti santuokas ir pan. Sėkmingiausia metų diena – balandžio 28-oji, tada raginama atlikti svarbiausią užsibrėžtą darbą ar pradėti kažką naujo”, – kalbėjo astrologas.

Jis aiškino, kad norintieji laimingų metų, 2017-aisiais turi nusistatyti ir siekti aiškių tikslų gyvenime. Ateinančiais metais planetos ragins atsiriboti nuo sentimentalumo, prieraišumo, praeities bei telktis į  sąmoningumo, intelektualumo ugdymą. To siekiančiųjų esą lauks didelė sėkmė.

„Laimingesnis zodiako ženklas kitąmet bus svarstyklės, jis pajus palengvėjimą; sunkiau bus skorpionams, šauliams bei ožiaragiams. Naujuosius patariu sutikti pasipuošus gelsva, auksine spalva. Siekite didelių tikslų, būkite žingeidūs ir 2017-aisiais jums šypsosis sėkmė”, – kalbėjo E. Gubinas.

Surinktos lėšos – senatvės namams steigti

Į renginį bilietais iš anksto neprekiaujama, prie įėjimo bus raginama į specialią dėžutę įmesti piniginę auką  – kiek, kas gali.

Renginio organizatoriai atskleidė, kad šventė labdaringa, padengus išlaidas, visos lėšos bus skirtos moterų senatvės namams Kaune įrengti.

Salėje bus vaikščiojama be batų, tad raginama pasirūpinti šiltomis kojinėmis ar kojų įmautėmis.

Renginys vyks salėje Laisvės al. 30A, 17:00-02:00 val. (3-iame aukšte). Tiksli renginio programa pateikiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA