Taksi paslaugos Naujųjų metų naktį Kaune: gali kainuoti ir 8 eurus už kilometrą | Kas vyksta Kaune

Taksi paslaugos Naujųjų metų naktį Kaune: gali kainuoti ir 8 eurus už kilometrą

Archyvo nuotr.

Šventinis laikotarpis paslaugų sferoje – pats darbymetis. Klientų antplūdį Naujų metų naktį jaučia restoranai, viešbučiai, kavinės, o labiausiai – taksi bendrovės. Kaip nepatekti į nesąžiningų vairuotojų pinkles ir apdairiai nepermokėti už taksi paslaugas per šventes – mūsų patarimai.

Paklausa išauga dešimteriopai

Naujųjų metų naktį taksi paslaugų paklausa staiga išauga daugiau kaip dešimt kartų. Akivaizdu, kad įprastu režimu dirbančiose įmonėse negali staiga atsirasti kelis kartus daugiau vairuotojų. „Kas vyksta Kaune“ kalbinti taksi paslaugas teigiančių įmonių vadovai sakė, kad taksi paslaugų poreikis Kaune per šventes, o ypač Naujųjų metų naktį išauga 5-7 kartus. Atitinkamai didinama ir paslaugų kaina. O tai iš dalies yra papildoma motyvacija vairuotojams, kad jie vietoje asmeninės šventės su šeima ir artimaisiais, pasirenka darbą.

„Kas vyksta Kaune“ kalbintas Kauno miesto savivaldybės transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras patarė kauniečiams prieš kviečiant taksi ar jau įsėdus į automobilį paprašyti vairuotojo parodyti tarifų lentelę, kurioje turi būti aiškiai nurodyta vežimo paslaugos kaina. Svarbūs trys dalykai: kaina už kilometrą, valandinis įkainis, kuris tampa svarbiu, jei vairuotojas jūsų ilgiau laukia ar stringate transporto spūstyse, taip pat keleivio įlaipinimo mokestis.

Didžiąją kainos dalį sudaro įkainis už kilometrą, kuris per Naujus metus gali padidėti keletą kartų. Kaip nurodė P. Keras, ketvirtadienio popietę apie padidintus tarifus buvo informavę pavieniai asmenys ir viena įmonė, tikėtina, kad dauguma taksi vairuotojų užmokestį didins to oficialiai nedeklaravę, todėl šios paslaugos gavėjai – keleiviai – gali gana drąsiai reikalauti juos vežti pagal tą tarifą, kuris oficialiai deklaruotas. Pasak P. Kero, jei keleiviams kyla abejonių dėl paslaugos kainos ir kokybės, jie turėtų prašyti vairuotojo paslaugos čekio, kuriame turėtų būti nurodyta kaina ir kilometrai, kiek keleivis važiavo. Su tokiais dokumentais galima kreiptis į savivaldybę į viešosios tvarkos skyrių ir bandyti išsiaiškinti teisybę, ar nebuvote apgauti.

P. Kero teigimu, reguliuoti taksi teikimo paslaugos įkainių savivaldybė neturi teisės, jų pareiga – tik užfiksuoti tarifą, kurį deklaruoja norintis teikti šias paslaugas – nesvarbu, įmonės, ar dirbantieji pagal individualios veiklos pažymėjimus. Kaune šiuo metu taksi arba pavėžėjimo paslaugas teikia 670 vežėjų.

Taksi

Labiausiai reiktų saugotis pavienių individualų

Vienos seniausiai Kaune veikiančių taksi paslaugų tiekėjos „Žaibiškas greitis“ vadovė Ingrida Karpavičienė teigia, kad didinti paslaugų įkainius Naujųjų metų naktį neketina. Šiuo metu įmonė yra pasitvirtinusi tarifus: 0,64 eur už kilometrą, tiek pat įlaipinimas, o valandinis mokestis – 7 eur. Seniai rinkoje veikiančios I. Karpavičienės teigimu, pats didžiausias taksi paslaugų poreikis per Naujuosius būna prieš vidurnaktį iki 2 val. nakties, vėliau poreikis šiek tiek mažėja. Moters teigimu, didžiausią savivalę per Naujuosius metus demonstruoja pavieniai vairuotojai, kurie veža keleivius kartais už protu sunkiai suvokiamas kainas.

Jai pačiai teko spręsti konfilktinę situaciją, kuomet sūnų namo vos keturis kilometrus už Kauno vežęs individualus vairuotojas už kelionę paprašė 30 eur. „Jis man mojavo tarifų lentele, kad jo paslaugų kaina už vieną kilometrą – 8 eur“, – pasitaikančiomis apgavystėmis piktinosi moteris. Jos įsitikinimu, jei klientas važiuoja su taksi įmonės automobiliu, bet jau turi kur kreiptis, jei buvo apgautas ar paslauga suteikta nekokybiškai.

Smart Taxi

Patikimiausia ir greičiausia atsiskaityti banko kortele

Bijantiems apgaulės yra ir dar viena patikima išeitis – naudotis šiuolaikiškas taksi paslaugas teikiančių įmonių paslaugomis, kurios keleiviui pateikia elektronines kelionės ataskaitas. Taksi paslaugų teikėjo „Smart Taxi“ vadovas Kaune Nikolajus Gurskis portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad iš anksto žinodami, kad šventinę naktį taksi iškvietimų padaugėja trigubai, jų įmonė tam pasiruošė iš anksto – šiais metais Kaune dirbs visi jų turimi taksi ekipažai.

„Suprantame, kad dėl įtemptos darbo nakties dėmesio pritrūks mūsų darbuotojų šeimoms, tad per šventes „mobilizuotus“ kolegas motyvuosime skirdami jiems priedus prie atlyginimo ir laisvų dienų buvimui su šeima“, – sakė N. Gurskis. Jo teigimu, visų taksi paslaugų teikėjų kainos naujametinę naktį būna didesnės ir skiriasi nuo įprastų tarifų dėl padidėjusios taksi paklausos.

Naujų metų naktį „Smart Taxi“ tarifas bus 1.50 Eur/km ir 2 Eur įsėdimo mokestis. Toks mokestis galios parą piko metu – nuo gruodžio 31 d. 22 val. iki sausio 1 d. 22 val. Dėl itin padidėjusios paklausos ir vairuotojų apkrovos Naujų metų naktį išankstinės kelionės rezervacijos „Smart Taxi“ internetinėje platformoje ir skambinant iškvietimo numeriu nebus priimamos.

N. Gurskis rekomendavo Naujųjų metų naktį naudotis atsiskaitymo banko kortele galimybe, kurią Kaune gali pasiūlyti tik kelios taksi paslaugų teikėjos. „Vairuotojui kur kas patogiau ir greičiau, kai klientai atsiskaito kortele, o klientas visuomet ramus, kad jo kelionė buvo sąžiningai deklaruota. Žinoma, kaip ir visoje aptarnavimo sferoje, už malonią ir greitą kelionę vairuotojui atsidėkoti galima arbatpinigiais“, – pabrėžė N. Gurskis.

„Taxify" vairuotojai

Su KASVYKSTAKAUNE kodu Naujųjų metų naktį keleiviai važiuos nemokamai

Neseniai Kaune įsitvirtinę taksi paslaugų teikėjai „Taxify“ taip pat gali pasiūlyti galimybę atsiskaityti mokėjimo kortele. Kelionės su šios įmonės pavėžėjančiais vairuotojais ir taksistais taip pat fiksuojamos elektroniniu būdu, aiškiai nurodant paslaugų kainą, kurią galite pasitikrinti prieš kviesdami vairuotoją mobiliojoje programėlėje.

Pasak „Taxify“ vadovo Tado Čekavičiaus jų įmonės paslaugų tarifai Naujųjų metų naktį bus standartiniai piko meto kainoms: įlaipinimas 0,4 eur, kaina už nuvažiuotą kilometrą 0,55 eur, valandos įkainis – 9 eur. „Priklausomai nuo paklausos šiai kainai bus taikomi papildomi koeficientai. Mūsų skaičiavimais, preliminariai pavėžėjimo paslaugos kaina bus tris kartus ar šiek tiek daugiau didesnė“, – sakė T. Čekavičius. Brangiau važiuoti su „Taxify“ teks nuo gruodžio 31-osios vakaro iki paryčių – 4-5 val. ryto.

Atkreipiame dėmesį, kad visi portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, kurie pirmą kartą Naujųjų metų naktį važiuos su šios kompanijos automobiliais – galės keliauti nemokamai už sumą iki 10 eurų.

Norintiems pasinaudoti tokia galimybe tereikia savo išmaniajame telefone nemokamai atsisiųsti „Taxify“ programėlę ir joje suvesti savo banko kortelės duomenis. Labai svarbu: prieš kviečiant vairuotoją, suraskite skiltį „Promo kodai“, kurioje suveskite KASVYKSTAKAUNE. Tuomet kvieskite automobilį ir drąsiai važiuokite – pirmoji kelionė iki 10 eurų jums nieko nekainuos – apie tai gausite pranešimą el. paštu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA