Kaunui – padidintas policijos dėmesys, miestiečiai stebi didelį pareigūnų aktyvumą | Kas vyksta Kaune

Kaunui – padidintas policijos dėmesys, miestiečiai stebi didelį pareigūnų aktyvumą

Archyvo nuotr.

Pastarosiomis dienomis kauniečiai pastebi, kad mieste itin pagausėjo policijos pajėgų, Kaune matomi policijos pareigūnų veiksmai, kurių įprastai nevyksta ar nėra matomi plika kauniečio akimi. Vieni tai sieja su vos prieš savaitę įvykdytu Remigijaus Morkevičiaus žiauru nužudymu, tačiau policija teigia, kad jie dirba savo įprastą darbą.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, pranešantys įvairiausią informaciją, nuo ketvirtadienio vakaro raportuoja, kad mieste vykdoma padidinta policijos pajėgų veikla. Pastebima, kad vakarais, ypač Šilainių mikrorajone rengiami specialūs reidai, kurių metu dirba ir neuniformuoti pareigūnai, tikrinamos automobilių bagažinės. Kauniečiai, pranešę informaciją teigia, kad policijos pareigūnai netikrina vairuotojų blaivumo, o su žibintuvėliais žmonės be policijos pareigūno uniformų apžiūri sustabdytus automobilius.

Pagal kauniečių informaciją, didelis dėmesys skiriamas asmenų, stovinčių aikštelėse patikrai. Pareigūnai privažiuoja prie kiekvieno stovinčio automobilio, patikrina dokumentus, apžiūri automobilius. Tokie pareigūnų veiksmai pastebėti Šilainiuose, netoli „Marmanto“ turgaus, Kauno marių aikštelėje, Raudondvario plente, Savanorių ir Karaliaus Mindaugo prospektuose.

Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas teigia, kad visuomenė neturėtų bijoti policijos, o džiaugtis, kad ji dirba ir užtikrina tvarką mieste. Jis pažymėjo, kad Kaune dalis pareigūnų patruliuoja su kriminalistais, kurie dirba be uniformų. Policijos vadas sako, kad visuomenė turėtų laikytis taisyklių visą parą ir ne tik tada, kai pareigūnai stebi.

„Jei yra fiksuojamas pažeidimas, nesvarbu kuriuo paros metu jis padarytas, pareigūnas privalo jį užregistruoti“, – pažymėjo komisaras.

Pranešama, kad pastarosiomis dienomis Kaune itin padaugėjo nežymėtų policijos automobilių, kurie dalį kauniečių piktina, jog specialiais ženklais nepažymėti ekipažai fiksuoja pažeidimus ir tamsiu paros metu. Internete kilo didelė diskusija, ar pareigūnai gali taip elgtis.

Į policiją dėl šių atvejų kreipėsi kaunietė, kuriai Lietuvos policijos departamento atstovai atsakė, kad policija gali taip elgtis ir vykdyti specialias funkcijas, tačiau internautai nesutinka ir teigia, kad policijos pareigūnai pažeidžia darbines instrukcijas, kurios nustato darbo tvarką tamsiu paros metu. Žinoma, pareigūnai šiems veiksmams turi įtikinamą pasiteisinimą – vykdomos specialios priemonės tvarkai užtikrinti.

Manoma, kad šie papildomi policijos veiksmai Kaune įvesti po žiaurios žmogžudystės įvykusios gruodžio 21-osios vakarą Šilainiuose. Praėjus kelioms valandoms po nusikaltimo, mieste stebimos padidintos policijos pajėgos, dažniau rengiami įvairūs reidai ir patikrinimai. Kol kas dar negalima atsakyti, ar policija savo griežtumą Kaune demonstruos ir toliau, tačiau faktas, kad šiuo metu Kaune pareigūnų veiksmų ženkliai padaugėjo, todėl miesto gyventojų tai neturėtų stebinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA