Kaunietė apskundė naktinį policijos darbą nežymėtais automobiliais | Kas vyksta Kaune

Kaunietė apskundė naktinį policijos darbą nežymėtais automobiliais

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pastabūs kauniečiai atkreipė dėmesį, kad pastarosiomis dienomis, tamsiuoju paros metu Kauno mieste dirba policijos pareigūnai su nežymėtais automobiliais. Jų darbą stebinti kaunietė pateikė skundą Kauno policijai, kad būtų atsakyta į iškilusius klausimus, dėl policijos patruliavimo teisėtumo.

Stebino nežymėti policijos automobiliai

Kaunietė, įsigilinusi į policijos patrulių veiklos instrukciją pastebėjo, kad Kauno mieste ne visada laikomasi 27-ojo taisyklių punkto, reglamentuojančio policijos darbą tamsiuoju paros metu. Ji mano, kad nežymėti policijos automobiliai, fiksuojantys vairuotojų pažeidimus, pagal reglamentą negali dirbti tamsiuoju paros metu, o automobilių stabdymas naktį turi vykti taip kaip aprašyta veiklos instrukcijoje, kurioje nurodyta, kad policijos pareigūnai gali dirbti tik specialiomis spalvomis dažytu ir policijos skiriamaisiais ženklais pažymėtu automobiliu.

Ją su iškilusiais klausimais papildo ir kiti kauniečiai: „Gal galite pasidomėti, kodėl paskutiniu metu vakarais važinėja ir savavališkai stabdo mašinas nežymėti policijos automobiliai? Pagal įstatymą juk negalima, o jau kelinta diena tai vyksta, visus Kaune vaikosi“, – prašo situaciją pasiaiškinti dar vienas kaunietis.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ kauniečių klausimus perdavė policijos atstovams – Kauno apskrities policijos viršininkui Dariui Žukauskui ir Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėjui Ramūnui Matoniui.

Teigiama, kad minėtas skundas bus ištirtas, o toks pareigūnų darbas – leistinas.

Tirs skundą

Apie minėtą kaunietės skundą paklaustas D. Žukauskas teigė, kad skundas užfiksuotas ir bus ištirtas.

„Gavome tokį skundą ir jį perdavėme Lietuvos kelių policijos biurui, kuris Kaune vykdė specialią priemonę“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė D. Žukauskas. Jis pažymėjo, kad kauniečiai turėtų vadovautis kelių eismo taisyklėmis ir nebijoti pareigūnų, kurių pareiga – užtikrinti tvarką visomis įmanomomis priemonėmis.

Policijos vadas patikino, kad skundas bus ištirtas, o visuomenė bus informuota apie sprendimą.

Taisyklių nepažeidė

Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis portalui „Kas vyksta Kaune” teigė, kad vykdant specialiąsias užduotis, policija tamsiuoju paros metu gali stabdyti vairuotojus su nežymėtais policijos automobiliais ir jokios taisyklės tokiu atveju nėra pažeidžiamos. „Taip, vykdant specialiąsias užduotis, pareigūnai gali taip dirbti. Pareigūnai, matydami akivaizdų KET pažeidimą, privalo reaguoti ir sustabdyti tokį pažeidėją”, – komentavo R. Matonis.

Jis patikslino, kad taip elgiamasi užtikrinant eismo saugumą, kiekvieną kartą pasirenkami skirtingi ir tuo metu efektyvūs policijos veiklos būdai.

Pasiteiravus, ar vairuotojai turi paklusti tamsiuoju paros metu su nežymėtu automobiliu dirbantiems pareigūnams, atsakymas vienareikšmiškas – taip. „Vairuotojai turi paklusti akivaizdžiai išreikštam pareigūno reikalavimui sustoti. Šiuo atveju, policijos pareigūnai buvo su uniformomis, vilkėjo ryškiaspalves liemenes”, – teigė R. Matonis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA