Po viešo atsisveikinimo su R. Morkevičiumi – nežinia dėl urnos laidojimo | Kas vyksta Kaune

Po viešo atsisveikinimo su R. Morkevičiumi – nežinia dėl urnos laidojimo

delfi.lt 2016/12/29 23:48
R. Tenio nuotr.

Su gruodžio 21-ąją kraupiai nužudytu Remigijumi Morkevičiumi artimieji maldomis atsisveikino gruodžio 27-osios popietę, tačiau po mišių jo urna nebuvo išlydėta į kapines. Artimieji nusprendė, kad tai atliks tik nedideliame šeimos rate, tačiau iki dabar sprendžiama, kur atguls Remigijaus urna.

DELFI šaltinių duomenimis, trečiadienio rytą Tailando bokso (Muay Thai) federacijos atstovai kreipėsi į Kauno savivaldybę su prašymu Remigijaus Morkevičiaus urną palaidoti Petrašiūnų kapinėse. Tai prestižinės Kauno kapinės, kuriose palaidota kelios dešimtys iškilių Lietuvos asmenybių.

Susisiekus su Kauno miesto savivaldybės atstovais, šie tikino, kad jokio prašymo dar nėra matę: nei gavę, nei registravę.

Tailando bokso federacija nuo žiniasklaidos kone dvi paras taip pat tvėrėsi tylos siena, tačiau vėlyvą ketvirtadienio vakarą su DELFI bendravęs klubo „Titanas“ prezidentas Marius Masiūnas paaiškino susiklosčiusią situaciją. „Apie jokius prašymus nežinau ir negirdėjau, kad kas ką pateiktų. Urna dabar yra pas Remigijaus draugę. Ji ją saugo namuose, – kalbėjo M. Masiūnas. – Manau, dabar tokie įstatymai Lietuvoje, kad nedraudžiama artimojo urną saugoti ten, kur norisi.“

Pasidomėjus, ar sklindančios žinios apie ketinimus R. Morkevičiaus urną palaidoti Petrašiūnų kapinėse yra tiesa, pašnekovas teigė, kad apie jo amžinojo poilsio vietą dar anksti kalbėti. „Niekas nėra aišku. Net neaišku, kada ji (urna – DELFI) bus laidojama. Gal po dviejų savaičių, gal po mėnesio. Dar anksti kažką kalbėti.“

Tiesa, galimybės siekti jį palaidoti Petrašiūnų kapinėse M. Masiūnas neatmetė: „Remigijus yra nusipelnęs sportininkas, mažai tokių Lietuvoje. Žinoma, visi žino ir jo nusižengimus, tačiau tai yra viena, o sportiniai pasiekimai visai kas kita.“

Petrašiūnų kapinių vedėjas Rytis Peniauskas DELFI pasakojo, kodėl dėl laidojimo šiose kapinėse reikalingas prašymas. „Jei žmogus yra kažkuo nusipelnęs Kauno miestui ar Lietuvai, tada reikia kreiptis į savivaldybę su prašymu, nurodant to žmogaus nuopelnus. Tačiau jei tas žmogus jau turi kapinėse savo šeimos kapavietę, tokio prašymo nereikia“, – kalbėjo R. Peniauskas.

Petrašiūnų kapinės apima 9 arų plotą. Jose daug antkapinių paminklų, sukurtų Juozo Zikaro, Petro Aleksandravičiaus, Juozo Kėdainio, Vlado Žuklio, Petro Deltuvos ir kitų skulptorių. Dauguma jų paskelbti dailės paminklais.

Šiose kapinėse amžinajam poilsiui atgulė daugelis iškilių asmenybių: Kazys Binkis, Kazimieras Būga, Leonidas Donskis, Juozas Grušas, Vytautas Landsbergis-Žemkalnis, Marija Lastauskienė-Lazdynų Pelėda, Titas Masiulis, Salomėja Nėris, Antanas Žmuidzinavičius, Kazys Škirpa, Juozas Urbšys bei dar kelios dešimtys kitų. Petrašiūnų kapinėse taip pat ilsisi ir Aurimas Dautartas.

DELFI primena, kad gruodžio 27-ąją, po atsisveikinimo su R. Morkevičiumi šarvojimo salėje, jo urna buvo įnešta į bažnyčią, kur vyko pamaldos už nužudytą sportininką. Bažnyčioje visus įėjusius pasitiko ir aukų dėžutė su užrašu „aukos artimiesiems“. Dar prieš paskutinįjį atsisveikinimą R. Morkevičiaus artmieji feisbuke paskelbė, kad pagerbiant mirusiojo išėjimą jie prašo ne gėlių, o pinigų, kurių dabar itin reikia kūdikio besilaukiančiai jo mylimajai. Paskutinis atsisveikinimas vyko tame pačiame Kauno rajone, kur jis ir gyveno, ir buvo rastas negyvas – Šilainiuose.

Iš šarvojimo salės išneštą urną puošė daugiau nei prieš dešimtmetį Japonijoje, bušido ZST Grand Prix čempionate, Remigijaus iškovotas čempiono diržas. Paskui urną į bažnyčią žengė kelios dešimtys R. Morkevičiaus draugų bei artimųjų. Kūdikio besilaukianti mylimoji Raimonda atsisveikinime nepasirodė.

Artimieji nepanoro žiniasklaidos dėmesio jautriausiu momentu – laidojant urną, tad, kur atguls sportininko pelenai ar su jais bus kitaip atsisveikinta – nepanoro atskleisti. Po mišių visi susirinkusieji išsiskirstė. Urna iš bažnyčios buvo išgabenta paslapčia.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA